Sprijin pentru cei care au lucrat de acasă. Se dă o sumă importantă de bani pentru echipamente IT

Sprijin pentru cei care au lucrat de acasă. Se dă o sumă importantă de bani pentru echipamente IT
Sprijin pentru cei care au lucrat de acasă. Se dă o sumă importantă de bani pentru echipamente IT

Angajații care au lucrat de acasă, în regim de telemuncă, pot primi 2.500 de lei de la Guvern pentru achiziţionarea de echipamente IT. Banii se vor acorda la cererea şi prin intermediul angajatorului. Totodată, Guvernul ar putea sprijini salariul celor cărora li s-a redus timpul de lucru plătit.

Condiția pentru ajutorul de 2.500 de lei este ca persoana respectivă să fi lucrat minimum 15 zile lucrătoare în regim de telemuncă, pe perioada Stării de Urgenţă.

Compensare salarii reduse

Din pachetul de măsuri nou adoptate mai face parte sprijinirea reducerii cu până la 50% a timpului de lucru al angajaţilor. Dacă apelezi, ca angajator, la reducerea timpului de muncă pentru angajat tu îl vei plăti cu 50% din salariu, iar statul oferă o indemnizaţie de 75% din diferenţa dintre salariul iniţial şi salariul de după modificarea programului de muncă, prezintă Antena 3.

De exemplu, pentru un salariu net de 4.000 de lei, avem un total de 6.800 de lei brut. După modificarea programului la 50%, angajatorul va plăti 3.400 de lei din brut, iar statul 75% din 3.400 de lei, adică 2.550 de lei.

Cu alte cuvinte, dintr-un salariu brut de 6.800 de lei, cu program redus la jumătate, brutul va scădea cu doar 12,5 % la 5.950 de lei.

Din netul de 4.000, se încasează circa 3.400 de lei, dacă angajatorul tău apelează la această măsură.

Sumele se vor plăti prin același mecanism de rambursare ca la şomajul tehnic. Bugetul estimat pentru pachetul de măsuri este 2,5 miliarde de lei şi pot beneficia până la 700.000 de angajaţi.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

bani pentru munca de acasabani pentru telemuncacompensare salarii redusemunca de acasa
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes