Starea de alertă, prelungită pentru încă 30 de zile. Anunțul premierului Ludovic Orban

Starea de alertă în România, în contextul COVID-19, a fost prelungită, printr-o decizie a Guvernului Orban, pentru încă 30 de zile.

Decizia a fost luată în urma numărului crescut de infectări, comunicată în cadrul ședinței de Guvern de vineri, 14 august 2020.

Începând cu data de 16 august se prelungeşte cu 30 de zile starea de alertă pe întreg teritoriul ţării, instituită prin Hotărârea Guvernului nr. 394/2020 privind declararea stării de alertă şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, aprobată cu modificări şi completări prin Hotărârea Parlamentului României nr. 5/2020, cu modificările şi completările ulterioare, prelungită prin Hotărârea Guvernului nr. 476/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare, și prin Hotărârea Guvernului nr. 553/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 17 iulie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare”, se arată în proiectului de HG de vineri.

România are cea mai mare rată de pozitivare, un raport de 19 decese la un milion de locuitori în 14 zile, în condițiile în care media europeană este de 4. De asemenea, în țara noastră, numărul de noi cazuri depistate la 100.000 de locuitori este de aproape 4 ori mai mare față de media europeană.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

avem stare de alertacu cat se prelungeste starea de alertaguvern alerta prelungireprelungire stare de alertastare de alerta
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes