Statuia lui Putin, în New York! Ea a fost amplasată la un loc de joacă din Central Park – FOTO

O statuie a preşedintelui rus Vladimir Putin a apărut, luni, la un loc de joacă din Central Park, în New York. Sculptura roşie a fost realizată de artistul francez James Colomina, scrie CNN.

Sculptura îl înfăţişează pe Putin pe un tanc de război în miniatură.

„Această sculptură îşi propune să denunţe absurditatea războiului şi să evidenţieze curajul copiilor atunci când se confruntă cu situaţii violente, catastrofale declanşate de alţii”, a scris Colomina pe Instagram.

El a publicat pe reţeaua de socializare mai multe fotografii cu copii care se jucau în jurul sculpturii.

Colomina este cunoscut pentru sculpturile sale roşu strălucitor, adesea instalate fără avertisment în spaţii publice. În aprilie, el a montat în Franţa o altă sculptură cu un mesaj anti-război: un copil soldat cu o puşcă ce se transformă în trandafir.

Şi anul trecut a instalat două sculpturi în roşu la Berlin, pentru a marca cea de-a 32-a aniversare de la căderea Zidului Berlinului, potrivit grupului francez Galeries Bartoux.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

putin pe tancsculptura putinstatuie putin new yorkstatuie rosie putin
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes