Statul apelează la împrumuturi MASIVE

Ministerul Finanțelor Publice are nevoie de o sumă de 5,825 miliarde de lei doar în luna iunie pentru a putea finanța deficitul bugetului de stat și a refinanța datoria publică. Astfel, MFP și-a planificat nu mai puțin de 8 licitații de certificate de trezorerie și obligațiuni de stat în valoare de circa 5,3 miliarde de lei, și câteva licitații de obligațiuni prin care vrea să atragă încă 525 milioane de lei.

În luna iunie, împrumuturile planificate de Ministerul Finanţelor au o valoare cu peste 40% mai mare decât împrumuturile contractate în luna mai, când a atras de pe piaţă o sumă de 4,1 miliarde de lei.

Practic, asta înseamnă ca în fiecare zi MFP să împrumute o sumă de aproape 200 milioane de lei, adică circa 2 milioane de euro în fiecare ORĂ din luna iunie sau 30.000 de euro în FIECARE MINUT. …

Articolul pe larg »»» : Statul apelează la împrumuturi MASIVE. MFP vrea să atragă 2 milioane de euro în fiecare ORĂ din luna iunie

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes