Ştefan Mandachi, protest pentru înființarea Poliţei Animalelor. Jandarmii l-au amendat

Omul de afaceri Ștefan Mandachi a cerut public, sâmbătă, după un protest spontan în fața unei instituții din Suceava înființarea Poliției Animalelor. Mandachi, împreună cu circa 25 de suceveni, au luat poziție după ce câțiva câini au fost călcaţi de un şofer în Rădăuţi.

Mandachi a luat poziție după actul grotesc comis de un bărbat din județul său.

”Un demon (care se autointitulează om) a călcat un cuib de puiuți cu mașina (foto), cu intenție evidentă și fără nicio remușcare. A știut cu certitudine că-i calcă, altfel se întorcea la fața locului sau dădea marșarier, să vadă ce măcel a făcut. N-a oprit nicio secundă, a plecat în treaba lui.

Am scris limpede pe facebook că nu suport psihic să asist impasibil la gestul lui și că voi ieși să-mi exercit dreptul democratic la protest, ca CETĂȚEAN, cu mască pe bot, în nume propriu, pe proprie răspundere în centrul orașului unde locuiesc. Pandemia nu mi-a anulat exercitarea drepturilor fundamentale din câte știu, atâta vreme cât nu încalc legea. Și elevii din clasa pregătitoare ar înțelege ceea ce am subliniat: ”NU ORGANIZEZ NIMIC” (și pe facebook și pe instagram). Le-am spus tuturor că o pot face în nume propriu: ”puteți protesta oriunde în lume, e dreptul vostru fundamental”.

Un număr de cetățeni (adevărați iubitori de animale) s-au adunat la Casa de Cultură, cu măști de protecție pe mufă (deși legea nu prevede obligativitatea purtării în spații deschise). Fără să-i cunosc pe mulți dintre ei. Le mulțumesc foarte mult că îi preocupă subiectul cruzimilor față de animale, dar ei n-au venit pentru mine, ci pentru căței, pentru caii bătuți cu ranga, ca să oprim o dată torturile astea”, a scris Mandachi pe Facebook.

Amendat de jandarmi

Antreprenorul spune că s-au strâns câteva zeci de persoane care își doresc înființarea acestui organism.

”DUPĂ CE AU PLECAT TOȚI PROTESTATARII (veniți, repet, în nume propriu) domnii jandarmi mi-au spus că am primit amendă. Din ce motiv? întreb uluit. E secret, nu am voie să știu! Cool, dar nu m-ați legitimat, aveam mască, nu știați cine sunt, vreau să cunosc motivele pentru care sunt amendat! Nu se poate.

Adică stai așa, vina mea e că am postat pe facebook că mă duc până în centrul orașului? Dacă nu mă EXPRIMAM, nu luam amendă???

Să fie primit, de sufletul cățeilor masacrați, dar totuși, de ce? Pentru că am ieșit SINGUR în oraș? Am stat 15 minute, civilizat, legal, ca în orice oraș european. De ce am fost eu ales dintre toți oamenii de acolo, de ce m-au extras doar pe mine? În mod firesc trebuiau să dea 25 amenzi sau câți oameni or fi fost :))))

Mă rog… o să contest în instanță amenda, dar oamenii care s-au întâlnit și au DIALOGAT, ce vor înțelege? Că dialogul este ilegal! Întrebarea mea e foarte simplă: cum trebuia să îmi exercit dreptul legal fără să încalc legea?

Doamne, ajută!”, a mai afirmat Mandachi.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

#sieu mandachi politia animalelor protest mandachi stefan mandachi
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes