Ştefan Radu Oprea: Va fi un buget al austerităţii. Astăzi am aflat informaţia că voucherele de vacanţă nu se mai acordă

Ştefan Radu Oprea, senator PSD, a declarat că este sigur că bugetul pentru 2021 va fi unul al austerităţii şi social-democraţii aşteaptă ca premierul Florin Cîţu să îl depună în Parlament, pentru ca proiectul să poată fi amendat. „Astăzi am aflat spre exemplu informaţia că voucherele de vacanţă nu se vor mai regăsi în viitorul buget. Un domeniu atât de încercat cum este HoReCa nu va mai beneficia nici de această posibilitate ca lucrătorii din România să meargă în România pentru relaxare”, a adăugat el.

„Au fost discuţii referitoare la bugetul de stat al României şi la bugetul asigurărilor sociale, pe care le aşteptăm. Încă aşteptăm să vedem dacă premierul Florin Cîţu va veni cu acest buget în Parlament. Avem o certitudine însă şi aceasta este că bugetul va fi unul al austerităţii. Astăzi am aflat spre exemplu informaţia că voucherele de vacanţă nu se vor mai regăsi în viitorul buget. Un domeniu atât de încercat cum este HoReCa nu va mai beneficia nici de această posibilitate ca lucrătorii din România să meargă în România pentru relaxare. Aşteptăm ca acest buget să fie depus în Parlament, să îl vedem, să îl studiem ca apoi să putem să venim cu amendamente pe toate temele importante, în conformitate cu bugetul alternativ pe care PSD deja l-a prezentat”, a afirmat Ştefan Radu Oprea, luni la sediul PSD.

Premierul Florin Cîţu a anunţat, luni, că Legea bugetului de stat este finalizată, însă mai sunt câteva aspecte de clarificat în rândul coaliţiei de guvernare. Legea va fi pusă în transparenţă publică marţi sau miercuri, iar deficitul se va încadra „între 7% – 7,1%”.

Întrebat dacă sporurile vor fi eliminate, Cîţu a precizat: „Despre aceste amendamente este vorba, ele există. E vorba despre o plafonare în acest  moment, dar urmează o lege a salarizării care va lega sporurile de performanţă în sectorul public”.

În plus, premierul a precizat că subvenţiile pentru partidele politice vor fi reduse. 

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

bugetul austeritatii florin citu buget legea bugetului stefan radu oprea psd tichete de vacanta vouchere de vacanta
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes