Stejarul plantat de Părintele Arsenie Boca s-a prăbușit

Stejarul numit “Gorunul lui Zian”, care a fost plantat de Părintele Arsenie Boca (Zian Boca), s-a prăbușit din senin, în curtea liceului Avram Iancu din Brad, a anunțat primarul municipiului, Florin Cazacu.

“GORUNUL LUI ZIAN, plantat de Părintele Arsenie Boca (Zian Boca), împreună cu colegii săi, absolvenții anului 1929 ai Liceului Avram Iancu din Brad, s-a prăbușit în cursul zilei de 10 decembrie 2021”, a transmis primarul Florin Cazacu, pe Facebook.

“Gorunul era uscat de mai mulți ani, probabil din cauze naturale sau din cauza unor infiltrații de la un rezervor vechi de combustibIl aflat în apropiere.

Intenția conducerii liceului, administrației publice locale în colaborare cu biserica și un grup de credincioșii este de a se confecționa din lemnul recuperat cel puțin două troițe care să fie amplasate una la Mănăstirea Prislop și una în curtea liceului, pe locul unde a fost gorunul”, a mai scris acesta.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Arsenie Boca gorunul lui zian stejar prabusit stejarul lui arsenie boca
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes