Stelian Ion: Modificările aduse Codului penal, Strategia Naţională Anticorupţie, lansate în dezbatere publică

Stelian Ion, ministrul Justiţiei, anunţă lansarea în dezbatere publică a modificărilor aduse Codului penal, precizând că există un acord în coaliţie în acest sen, şi a Strategiei Naţionale Anticorupţie pentru perioada 2021-2025. “Am prezentat coaliţiei proiectul de transpunere a Directivei privind avertizorii de integritate. Insistăm pe măsurile de protecţie a celor care semnalează fapte de corupţie sau comportamente neetice în instituţiile de stat, dar şi în mediul privat”, adaugă Stelian Ion.

Stelian Ion prezintă, marţi, într-o postare pe Facebook, mai mulţi “paşi concreţi pentru a repara legile, pentru combaterea corupţiei şi pentru un sistem de justiţie eficient”.

“Lansăm în dezbatere publică modificările aduse Codului penal, existând un acord în coaliţie pentru acest demers. Vor fi 30 de zile pentru observaţii şi propuneri din partea oricui este interesat, iar Ministerul Justiţiei le va analiza şi le va prelua pe cele care aduc soluţii îmbunătăţite”, anunţă el.

Totodată, ministrul Justiţiei arată că se lansează în dezbatere publică Strategia Naţională Anticorupţie pentru perioada 2021-2025.

“Am prezentat coaliţiei proiectul de transpunere a Directivei privind avertizorii de integritate. Insistăm pe măsurile de protecţie a celor care semnalează fapte de corupţie sau comportamente neetice în instituţiile de stat, dar şi în mediul privat. Voi discuta şi cu reprezentanţii administraţiei locale despre rolul crucial pe care îl au avertizorii de integritate pentru protejarea interesului public în primării”, afirmă Stelian Ion.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

dezbatere publica justitie modificari cod penal stelian ion strategie anticoruptie
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes