Special

Știrile zilei – știri pe scurt actualitate 5 martie 2019

* Biletele individuale pentru concertele din cadrul Festivalului Internaţional ‘George Enescu’, ediţia 2019, vor fi puse în vânzare miercuri, de la ora 12,00, anunţă organizatorii. Vânzarea biletelor se va face online, prin intermediul www.eventim.ro, dar şi în reţeaua de magazine Eventim (Telekom, Orange, Vodafone, Diverta, librăriile Humanitas şi Cărtureşti, Carrefour şi staţiile OMV) şi la punctele de lucru Eventim din Bucureşti (bdul I. C. Brătianu, nr.6 din Cinema PRO) şi Cluj-Napoca (str. Alexandru Vaida-Voevod, nr.53 B din Iulius Mall), casieriile UPC din Bucureşti şi Cluj-Napoca,.

* Doi cetăţeni olandezi au fost reţinuţi, luni, după ce au fost prinşi la Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmaţiei, având ascunse într-un autoturism 167 de pachete care conţineau 84 kilograme de heroină, a informat DIICOT. Cei doi sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunii de introducere în ţară de droguri de mare risc.

* Numărul pacienţilor care au murit din cauza gripei a ajuns la 165, potrivit ultimei informări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile. Ultimele două persoane care au murit de gripă sunt o femeie, în vârstă de 80 de ani, din judeţul Cluj, şi o alta de 82 de ani, din Bucureşti. Ambele aveau condiţii medicale preexistente. A doua femeie nu fusese vaccinată antigripal.

* Mai mulţi angajaţi ai Spitalului Clinic de Urgenţă ‘Bagdasar – Arseni’ au protestat în incinta unităţii medicale, ei având nemulţumiri legate de nivelul sporurilor şi vechimea aparaturii medicale. Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, s-a deplasat la unitatea medicală pentru a discuta cu protestatarii.

* Medicul chirurg Radu Zamfir este, începând de marţi, director executiv al Agenţiei Naţionale de Transplant. Radu Zamfir a făcut parte din echipa medicală care s-a prăbuşit cu avionul, în urmă cu cinci ani, Munţii Apuseni. El o înlocuieşte pe Anca Mureşan.

 

Alte știri de interes

Drepturile Digitale ale Cetățenilor. Cum sprijinim implicarea cetățenilor în gestionarea situațiilor de urgență

Mihnea Tudor

Semnătura electronică, aprobată în OUG pentru orice document. Cea mai importantă măsură în domeniul digitalizării din ultimii ani.

Mihnea Tudor

Coronavirus – De ce trebuie închise școlile imediat? Părerea unui specialist

Gloria Pascu

Coronavirusul aduce restricții MAJORE de trafic: Cursele aeriene din și spre Italia, suspendate. Carantină și autoizolare pentru alte categorii de călători

Mihnea Tudor

Lista cu E-uri dintr-un sandviș. Zeci de aditivi alimentari într-o înghițitură

Mihnea Tudor

Primul caz de #coronavirus a fost confirmat în România. Ce facem?

Saghin Cristian

Viața la țară: fără medici de familie, fără asistență medicală de urgență

Saghin Cristian

Ce se întâmplă cu pensiile la români – Anunțul lui Rareș Bogdan

Mihnea Tudor

Dezbatere cu participare românească la Paris, pe tema transportului în Europa

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »