Social

Strănepotul lui Ion Creangă, preotul Ailioaiei, a murit de Covid

Cunoscutul preot Vasile Ailioaiei, paroh al Bisericii Podeanu, a murit după ce s-a infectat cu noul coronavirus. Părintele, în vârstă de 66 de ani, se afla în spital de mai bine de două săptămâni, după ce se infectase cu SARS-CoV-2.

Anunțul morții lui Ailioaiei a fost făcut pe Facebook, de un apropiat: ”Azi dimineață, a trecut la cele veșnice pr. Vasile Ailioaiei, parohul Bisericii Podeanu, cunoscută drept păstrătoarea sfintelor moaște al Mirelui din Cana Galileii, Sf Ap. Simon Zilotul. Părintele avea 66 de ani, iar în urmă cu 2 săptămâni fusese internat din cauza COVID-19, având și alte probleme de sănătate preexistente. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească de-a dreapta Sa!”.

Strănepotul lui Ion Creangă

Conform România TV, bărbatul era strănepot al scriitorului Ion Creangă, cu care seamănă la chip și la fire, fiind născut în Topolița, la 10 kilometri de Humulești. Potrivit sursei citate, bunicul mamei lui Vasile Ailioaiei era frate cu Ion Creangă.

Ailioaiei a făcut școala în Târgu Neamț, iar Facultatea de Teologie a urmat-o la Sibiu. În 1987 a decis să se stabilească în București, ca lector al Institutului Biblic. În urmă cu mai mulți ani, bărbatul comenta cuvintele străbunului său, Ion Creangă, cel care îi considera pe bucureșteni drept fiii lui „Scaraoțchi”:

„Erau vremuri tulburi și atunci era rivalitatea între cele două capitale, Iașiul și Bucureștiul, când foarte mulți dintre cei luminați la minte socoteau că Iașiul e o capitală mai nimerită. Cred că din cauza asta zicea el despre București”, explica preotul.

Bărbatul a lăsat în urmă doi copii, un băiat și o față. Conform b365.ro, fata preotului lucrează la Guvern, iar băiatul a terminat Facultatea de Teologie și Afaceri Internaționale, iar acum este pilot. Ambii au fost crescuți în București, în orașul pe care Ion Creanga nu-l avea la suflet

Alte știri de interes

Generalul-maior Petrișor Mandu a murit la două zile după soția sa. Ambii au avut coronavirus

Mihnea Tudor

Week-end de coșmar: Zeci de şoferi şi motociclişti, amendaţi pentru deficienţe tehnice ale autovehiculelor

Saghin Cristian

Se întâmplă la Serviciul Pașapoarte: Mort, chemat la birou pentru a da lămuriri

Gloria Pascu

Individul care a împuşcat în cap o altă persoană, cu un pistol cu bile, prins de poliţişti

Saghin Cristian

Poliția Siguranța Școlară, înființată sub semnătura lui Vela. Va combate violența și bullying-ul în școli

Gloria Pascu

Aeroportul Henri Coandă – schimbări importante privind accesul pasagerilor

Gloria Pascu

Sindicatul polițiștilor Europol: Bode minte cu nerușinare. Șoferul SPP nu are nicio vină. Ne spuneți și nouă ce fumați?

Mihnea Tudor

Valerică Râmbu padelează pe Dunăre pentru strângere de fonduri pentru un bazin de hidrokinetoterapie pentru copii cu dizabilități

Gloria Pascu

A murit Emanuel Isopescu, fostul prezentator al TVR

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »