SUA adaugă la lista neagră Xiaomi, etichetată drept „companie militară comunistă chineză”

După Huawei și ZTE, guvernul SUA a luat în vizor gigantul chinez Xiaomi, înscriindu-l pe lista neagră drept „companie militară comunistă chineză”.

Într-o nouă listă, Departamentul Apărării al SUA a adăugat Xiaomi, ceea ce înseamnă că în viitor compania este, de asemenea, vulnerabilă la ordinul executiv al președintelui Donald Trump, care interzice firmelor americane să nu investească în astfel de companii.

”Departamentul este hotărât să evidențieze și să contracareze strategia de dezvoltare militar-civile a Republicii Populare Chineze (RPC), care susține obiectivele de modernizare ale Armatei Populare de Eliberare (PLA), asigurându-i accesul la tehnologii avansate și expertiza dobândită și dezvoltată chiar și de acele companii din RPC, universități și programe de cercetare care par a fi entități civile ”, a declarat Departamentul într-o declarație de joi seara.

În iulie 2020, Comisia Federală pentru Comunicații (FCC) a desemnat companiile chineze de telecomunicații, Huawei și ZTE, drept riscuri de securitate națională pentru rețelele de comunicații americane.

„Ambele companii au legături strânse cu Partidul Comunist Chinez și cu aparatul militar al Chinei, iar ambele companii sunt în general supuse legii chineze care le obligă să coopereze cu serviciile de informații ale țării.”

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

lista neagra sua Xiaomi Xiaomi lista neagra
Felix Bradu
Felix Bradu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 20 de ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes