Tehnologie

Succes al misiuni NASA și SpaceX. Cei doi astronauţi au revenit pe Pământ

Astronauții americani Bob Behnken şi Doug Hurley au revenit pe Pământ cu Crew Dragon, capsula SpaceX, după un voiaj de două luni al primei misiuni a NASA pornită de pe sol american în ultimii nouă ani.

Crew Dragon, capsula SpaceX cu doi astronauţi americani la bord, Bob Behnken şi Doug Hurley, a amerizat duminică în Golful Mexic. Misiunea a durat două luni și a fost un succes, fiind și prima misiune NASA din ultimii nouă ani.

Behnken şi Hurley s-au desprins sâmbătă de Staţia Spaţială Internaţională şi au amerizat în largul coastei Pensacola, Florida, la ora stabilită, 1:48 p.m, după o călătorie de 21 de ore la bordul navei Crew Dragon “Endeavor.”

Cei doi au fost lansați pe 30 mai din Florida de o rachetă SpaceX, devenind primii astronauți trimiși pe Stația Spațială de o companie privată, SpaceX, a lui Elon Musk, sub contract cu NASA. Misiunea este una istorică, prin lansarea de astronauți de pe pământ american, după o pauză de aproape un deceniu.

Misiunea de referinţă, lansată de la Centrul Spaţial Kennedy al NASA pe 30/31 mai, a marcat prima dată când agenţia spaţială americană a lansat astronauţi de pe pământ american, de când programul navetei spaţiale a NASA a fost oprit, în 2011. De atunci, Statele Unite s-au bazat pe programul spaţial al Rusiei pentru a trimite astronauţi pestaţia spaţială.

„În numele echipelor SpaceX şi NASA, bine aţi venit pe planeta Pământ. Mulţumim că aţi pilotat SpaceX”, a transmis echipa de control a misiunii SpaceX.

Pentru întoarcerea pe Pământ, propulsoarele şi două seturi de paraşute aflate la bordul capsulei au funcţionat autonom pentru a încetini viteza capsulei de la 17.500 de mile pe oră pe orbită la 350 de mile pe oră la intrarea în atmosferă şi la numai 15 mile pe oră la amerizare.

În timpul reintrării în atmosfera Pământului, învelişul exterior al capsulei a suportat temperaturi de până la 3.500 de grade Fahrenheit (1.926 grade Celsius).

Astronauţii vor fi supuşi unor controale medicale înainte de a zbura la Johnson Space Center al NASA din Houston, Texas.

Alte știri de interes

Ce este Inițiativa Smart Village. Integrarea satului inteligent în dezvoltarea rurală

Furdu Constantin

Facebook lansează o reţea socială pentru studenţi

Mihnea Tudor

Schimbare importantă la sistemul de operare folosit de Huawei

Saghin Cristian

Sergiu Biriș și Andrei Dunca lansează un nou proiect de tehnologie: Eventmix.live

Mihnea Tudor

Samsung Galaxy Z Fold 2 – smartphone-ul pliabil, prezentat oficial – FOTO

Mihnea Tudor

Facebook News își continuă extinderea. Serviciul de știri, disponibil în mai multe țări

Gloria Pascu

Apple operează artificii tehnice pentru a compensa creşterea costurilor de producţie ale lui iPhone 12

Gloria Pascu

Lovitură pentru mișcarea QAnon. Teoriile conspirației, restricționate

Gloria Pascu

Surface Duo – Primul telefon pliabil Microsoft, mai ieftin decât alternativele de la Samsung

Gloria Pascu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »