Sună ciudat, dar la Londra s-a deschis prima… măcelărie vegană

Sună ciudat, dar la Londra s-a deschis prima... măcelărie vegană
Sună ciudat, dar la Londra s-a deschis prima... măcelărie vegană

Prima măcelărie vegană din Marea Britanie a fost inaugurată în nordul Londrei, duminică, de Ziua Mondială a Veganilor, relatează Reuters.

Rudy’s vinde versiuni care nu conţin carne ale unor produse tradiţionale. Pe rafturi se găsesc, între altele, baycon, soysage şi turk’y.

Cererea pentru produse vegane a crescut în ultimii ani în Marea Britanie, tot mai mulţi oameni alegând să renunţe la ingrediente de origine animală, iar alţii au redus cantitatea de carne şi lactate consumată într-o săptămână.

„Oamenii înţeleg ce anume vindem”, a spus co-fondatorul Matthew Foster. „Totul este făcut să imite carnea. Are gust de carne, are textura cărnii”.

Mâncarea vegană, la modă în Anglia

Anul trecut, în Marea Britanie a fost înregistrată o creştere cu 128% în înregistrările mărcilor pentru mâncare vegană. Corporaţii şi firme mici au înregistrat produse precum îngheţată şi prăjituri vegane.

Echipa din spatele măcelăriei vegane a început în 2017 cu un local vegan, iar acum oferă bunuri, inclusiv pachete de cină, care pot fi pregătite acasă. Substitutele sunt realizate din soia şi seitan.

Creşterea cererii pentru produse alimentare alternative a stârnit o dezbatere privind permisiunea restaurantelor şi magazinelor de a eticheta produse ca „burgeri vegetarieni” sau „cârnaţi vegetarieni”, ce pot deruta consumatorii.

Europarlamentarii au decis luna aceasta că interzicerea unor asemenea termeni, susţinută de fermieri, va descuraja consumatorii să treacă la diete bazate pe vegetale.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

baycon londra macelarie vegana macelarie vegana rudy’s soysage turk’y
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes