International Recomandate

Suntem ”în pragul unei pandemii de foame”. Liderul PAM: Vom avea foamete de proporții biblice

David Beasley, șeful Programului Alimentar Mondial al Organizației Națiunilor Unite (PAM) transmite un mesaj extrem de îngrijorător, referitor la evoluția economiilor lumii în anul 2021: dacă nu primește miliarde de dolari în noi finanțări, zeci de țări s-ar putea confrunta cu foamete severă pe tot parcursul anului următor, conform GlobalNews.

Suntem ”în pragul unei pandemii de foame”

David Beasley a declarat că agenția trebuie să strângă 5 miliarde de dolari doar pentru a evita foametea mondială și 10 miliarde de dolari suplimentari pentru a hrăni copiii subnutriți din întreaga lume. În caz contrar, a spus el, ”vom avea foamete de proporții biblice în 2021”.

”Dacă aș putea obține acest lucru cuplat cu banii noștri normali, atunci evităm foametea din întreaga lume” și minimizăm destabilizarea, precum și migrația, a mai declarat oficialul.

Zeci de țări vor avea probleme

Marea speranță a sa este că cei care au câștigat miliarde în timpul pandemiei COVID-19 vor sări în ajutor. El intenționează să înceapă să promoveze acest mesaj probabil în decembrie sau ianuarie 2021.

PAM a reușit să evite criza anul trecut, a spus Beasley, datorită sprijinului financiar din partea liderilor mondiali. Dar anul viitor, acei bani nu vor fi disponibili, în parte din cauza pandemiei COVID-19. Cu toate acestea, el a subliniat că recentul premiu Nobel acordat PAM a fost o acțiune publicitară majoră care a stârnit un interes crescut pentru obiectivele Națiunilor Unite.

Întâlnirile nu vor fi suficiente pentru a preveni dezastrul, mai spune el. Pentru a completa fondurile limitate, Beasley a declarat pentru AP că intenționează să ceară miliardarilor din întreaga lume, dintre care mulți s-au îmbogățit semnificativ în timpul pandemiei, să participe la acest program împotriva foametei. Fără acest sprijin, spune el, până la 36 de țări ar putea avea probleme serioase. ”Suntem foarte, foarte, foarte îngrijorați”, a spus Beasley concluzionând: ”2021 va fi un an foarte rău”.

Alte știri de interes

Legea care aduce modificări Codului penal, promulgată de Klaus Iohannis

Saghin Cristian

Germania prelungeşte restricţiile impuse în lupta împotriva covid-19 până la începutul lui ianuarie

Mihnea Tudor

De Ziua Sfântului Andrei, Crucea de pe Caraiman va fi resfințită

Mihnea Tudor

Michael Flynn, grațiat de Donald Trump

Mihnea Tudor

Povestea reală a unui medic vindecat cu greu de Covid: Toate spitalele sunt pline. Despre angajaţii din sistem: Unul câte unul vor cădea

Gloria Pascu

Țara nu arde cel mai bine atunci când babele se piaptănă, ci atunci când gâștele se îndoapă singure

Gabriela Ibens

Câte cazuri de coronavirus au fost detectate în lume: Cifră înspăimântătoare

Mihnea Tudor

Diego Maradona a murit

Mihnea Tudor

Iohannis reacție după sesizarea depusă de PSD la CNA împotriva sa

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »