Suntem un popor care nu respectă nici animalele de companie, nici animalele sălbatice

Suntem un popor care nu respectă nici animalele de companie, nici animalele sălbatice responsabile pentru echilibrarea mediului natural. Dovadă stau actele tot mai dese de cruzime asupra animalelor şi braconajul. Se vânează ilegal în special urşi, cerbi sau sturion. Legea prevede pentru braconaj închisoare sau amendă, dar de prea puţine ori se şi aplică. Aşa se face că în loc să ne protejăm speciile, care culmea, sunt apărate prin lege, le distrugem.

Aşadar, în prezent, putem spune că România este una din putinele tari europene in care inca mai sunt animale sălbatice. Aproximativ 6.000 de exemplare de urs brun trăiesc în pădurile noastre, în timp ce în ţări precum Germania, Cehia sau Ungaria nu mai există deloc, iar în Alpii Elveţieni mai trăieşte un singur exemplar. De asemenea, avem în jur de 1.500 de exemplare de râs. Este, însă, nevoie să păstrăm cu sârguinţă ceea ce avem. Şi asta pentru că pierderea animalelor sălbatice înseamnă un mediu alterat.

Dar cum să păstrăm, dacă în România nu există o strategie pentru speciile emblematice? Nu avem date relevante despre …

Articolul pe larg »»» : Suntem un popor care nu respectă nici animalele de companie, nici animalele sălbatice. Dovadă stau actele tot mai dese de cruzime asupra animalelor şi braconajul. Aşa se face că în loc să ne protejăm speciile, le distrugem | Stirile Focus Prima TV

Cum arata fiica secreta a lui Jackie Chan
Magazin
Cum arata fiica secreta a lui Jackie Chan

  Jackie Chan, eroul filmelor cu arte martiale, are o fiica in varsta de 18 …

Magazin
Inversarea polilor magnetici ai Terrei a inceput! Urmarile pot fi extrem de grave

  Ultima inversare completa a polilor a avut loc in urma cu 780.000 de ani. …

Magazin
Hugh Hefner, fondatorul revistei Playboy a murit

Celebrul publicist american Hugh M. Hefner, fondatorul celebrei reviste Playboy, a murit la vârsta de …