Supărare la Constanța: Arbitrul Mircea Ardelean, recuzat de Clubul Farul

Clubul Farul Constanţa a dat publicităţii, miercuri, o scrisoare deschisă, în care cere Comisiei Centrale a Arbitrilor să nu-l mai delege la jocurile sale pe centralul Mircea Ardelean.

“AFC Farul Constanţa este un club de tradiţie, care are ca principii de bază respectarea regulamentelor şi a integrităţii competiţiei sportive şi care îşi doreşte ca rezultatele meciurilor să fie decise exclusiv în urma prestaţiei echipelor de pe teren.

Din păcate, constatăm cu surprindere şi dezamăgire că erorile repetate de arbitraj îndreptate împotriva echipei noastre au influenţat decisiv atât rezultatele finale ale meciurilor, cât şi poziţia ocupată în clasamentul Ligii a 2-a. Având în vedere lupta strânsă pentru accederea în play-off, orice greşeală de arbitraj îşi pune amprenta în mod considerabil asupra stabilirii ierarhiei la sfârşitul sezonului regular şi luptei pentru promovare în prima ligă.

În acest sens, AFC Farul Constanţa solicită respectuos Comisiei Centrale de Arbitri să analizeze atent prestaţiile arbitrului Mircea Ardelean în meciurile disputate de echipa noastră împotriva echipelor Ripensia Timişoara şi CSM Slatina din actualul sezon al Ligii a 2-a şi să dispună măsurile de rigoare. Considerăm cel puţin nefericită delegarea sa la un nou meci al echipei noastre, după greşelile comise la partida cu Ripensia Timişoara, la distanţă de doar două etape.

Reclamăm atât maniera de arbitraj, cât şi atitudinea părtinitoare în aplicarea sancţiunilor disciplinare, care a dus la timorarea jucătorilor şi antrenorilor noştri în intervenţiile lor.

Cele două erori flagrante care au viciat rezultatele:

Ripensia Timişoara – AFC Farul Constanţa

(14 decembrie 2020, etapa a 14-a a Ligii a 2-a)

Minutul 19: La lovitura de colţ executată de pe partea stângă de Antonio Cruceru, mingea este reluată cu capul de Andrei Banyoi. După ce loveşte bara transversală, este oprită cu mâna, pe linia porţii, de către jucătorul timişorean Harald Fridrich. În loc să acorde henţ şi lovitură de pedeapsă în favoarea echipei noastre, la scorul de 0-0, arbitrul Mircea Ardelean lasă jocul să continue. Scorul final a fost 1-0 în favoarea echipei Ripensia Timişoara.

CSM Slatina – AFC Farul Constanţa

(6 martie 2021, etapa a 18-a a Ligii a 2-a)

Minutul 40: Centrarea lui Iulian Carabela, de pe partea stângă, este reluată de Liviu Mihai în plasă, din marginea careului mic. Arbitrul Mircea Ardelean fluieră după ce mingea a fost lovită de jucătorul nostru şi dictează lovitură liberă în favoarea gazdelor, pentru un fault în atac inexistent. Faza se petrece la scorul de 0-0. Scorul final a fost 1-1.

Vă punem la dispoziţie imaginile video cu ambele partide în integralitate, precum şi momentele în care arbitrul, prin deciziile sale, a influenţat decisiv rezultatele finale.

În aceste condiţii, vă solicităm ca arbitrul Mircea Ardelean să nu mai fie delegat la meciurile echipei noastre pentru că a demonstrat că nu poate fi imparţial şi pentru a evita eventualele momente tensionate”, se arată în documentul citat.

Farul ocupă locul 11, cu 25 de puncte, din 16 jocuri, în clasamentul Ligii a II-a, la două puncte de Petrolul, de pe locul 6, ultimul de play-off.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

arbitru mircea ardelean centralul mircea ardelean clubul farul constanta farul recuzare arbitru mircea ardelean
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes