Supermarketurile ar putea să nu mai asigure spaţii speciale pentru produsele româneşti

Comisia de agricultură a Camerei Deputaţilor a dezbătut, miercuri, sesizarea CE privind legea comercializării produselor româneşti, stabilindu-se eliminarea obligativităţii amenajării spaţiilor speciale, înlocuirea sintagmei „lanţ scurt” cu cea de „parteneriat” şi a termenului „românesc”.

„(…) Am încercat să armonizăm ceea ce ne-a cerut CE, în sensul de a nu intra pe celelalte prevederi din lege pentru că interesul nostru este să facem legea funcţională, nu ca până acum. Unul dintre lucrurile cerute de CE, pe care l-am eliminat, este cel cu spaţiile de vânzare stabilite concret pentru firmele româneşti, ceea ce se face oricum în lanţurile comerciale”, a declarat preşedintele Comisiei de agricultură, deputatul PSD Ioan Munteanu.

Preşedintele comisiei a explicat că în forma modificată a legii comercializării produselor agroalimentare româneşti este posibil ca retailerii să nu mai fi obligaţi să amenajeze spaţii speciale pentru produsele româneşti, „lanţ scurt” ar putea fi înlocuit cu cel de „parteneriat” între producători şi retaileri, iar termenul „românesc” ar putea fi înlocuit cu „autohton”. …

Source: Supermarketurile ar putea să nu mai asigure spaţii speciale pentru produsele româneşti. Cu ce ar urma să fie înlocuit termenul “românesc”

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes