Supra-agenția care va controla toate companiile de stat din România merge la promulgare !

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, nu cu mult timp în urmă, crearea Comitetul Național de Productivitate, structura independentă care va efectua analize economice și statistice. Așadar, pe baza acestor analize, executivul va crea politici publice pentru creșterea economică sustenabilă și va trasa strategii pe termen mediu și lung.

În completare, a fost adoptat, miercuri, un proiect de lege prin care se înființează o super-agenție de control absolut asupra tuturor companiilor cu capital de stat. Un amendament aprobat arată că agenția se va finanța din amenzi și va avea un buget de până la 0,1% din veniturile tuturor companiilor de stat din România.

Agenția pentru Monitorizarea şi Evaluarea Performanţelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP) va fi sub controlul premierului și al secretarului general al guvernului.

Camera Deputaților este cameră decizională, astfel că, legea merge acum la promulgare.

Proiectul de lege a primit 184 de voturi „pentru”, 83 de voturi „contra”, au fost 14 abțineri și o persoană nu a votat. USR a anunțat că a votat împotriva proiectului PSD-PNL spunând că „întărește căpușarea companiilor de stat”. Inclusiv liberalii, care au amenințat anterior că nu vor vota acest proiect, au votat „pentru”.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

analiza econmicecapusare companii de statciucacomitetul national de productivitatecompanii de statcontrol companii de statnicolae ciucastatistici economice
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes