Supraviețuitorii incendiului din clubul Colectiv vor beneficia de tratamente gratuite

Pproiectul de lege care prevede că toate cheltuielile aferente oricăror tratamente, în țară sau în străinătate, pentru supraviețuitorii incendiului din clubul Colectiv să fie plătite din bugetul Ministerului Sănătății, pe toată durata vieții acestora a fost adoptat de Plenul Camerei Deputaților a adoptat, miercuri.

Proiectul de lege a fost adoptat în unanimitate, cu 220 de voturi „pentru”.

”Se aprobă plata din bugetul Ministerului Sănătăţii a cheltuielilor aferente oricăror tratamente medicale necesare, efectuate în ţară şi în străinătate, pentru persoanele a căror stare de sănătate a fost afectată în urma tragicului eveniment din data de 30 octombrie 2015 produs în clubul Colectiv din municipiul Bucureşti, denumite în continuare victime. Victimele beneficiază de tratamentele medicale prevăzute la alin. (1), pe durata vieţii, dacă acestea sunt în legătură directă de cauzalitate cu evenimentul din 30 octombrie 2015 şi indiferent dacă sunt realizate în ţară sau în străinătate, în unităţi sanitare din sistemul de stat şi în cele din sistemul privat, precum şi la medici şi terapeuţi independenţi, în regim ambulatoriu, cu internare şi în orice altă formă necesară desfăşurării optime a tratamentelor medicale”, se arată în proiectul adoptat de Cameră.

Camera Deputaților a adoptat acest proiect în calitate de for decizional, după ce acesta fusese deja adoptat de către Senat.

Legea va merge la președintele Klaus Iohannis pentru promulgare.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

incendiu colectiv tratament pe viata tratamente victime colectiv victime incendiu colectiv
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes