International

Susan B. Anthony va fi grațiată de președintele Trump. A votat ilegal în 1872

Preşedintele american Donald Trump a anunţat că plănuieşte să acorde graţiere postum activistei pentru drepturile femeilor Susan B. Anthony, care a fost acuzată că a votat ilegal în alegerile prezidenţiale din 1872, conform informațiilor făcute publice de Casa Albă.

”Astăzi, voi semna o graţiere completă pentru Susan B. Anthony. Ea nu a fost iertată niciodată. Ştiaţi asta? Nu a fost iertată niciodată”, a spus Trump la Casa Albă, înainte de semnarea unei proclamaţii care marchează 100 de ani de la ratificarea Amendamentului 19, care garanta dreptul femeilor la vot.

Preşedintele a adăugat: ”Nu a fost iertată niciodată pentru că a votat. Ea a fost vinovată pentru că a votat. Şi vom semna o graţiere completă şi cred că asta este cu adevărat fantastic”.

Decizia lui Trump este văzută ca o încercare de a obţine votul femeilor la alegerile din toamna aceasta. În sondaje, ele îl preferă pe democratul Joe Biden.

Anthony a votat în Rochester (New York), în 1872, şi a fost arestată şi judecată. Ea nu a plătit amenda de 100 de dolari şi nici nu a executat vreo pedeapsă cu închisoarea, potrivit House Office of the Historian. Amendamentul 19, pentru care ea a luptat, a fost ratificat la 14 ani de la moartea ei.

Alte știri de interes

Regina Elisabeta a II-a îşi pierde tronul în Barbados

Mihnea Tudor

Noua Zeelandă ar putea să-și schimbe numele cu unul indigen

Mihnea Tudor

Ambasadorul SUA în China a demisionat

Mihnea Tudor

UE testează interoperabilitatea între aplicaţii de urmărire a Covid-19 în şase state

Mihnea Tudor

Sebastian Kurz: Austria a intrat în al doilea val de coronavirus

Mihnea Tudor

Erdogan, amenințare fără precedent la adresa Franței: Nu căutaţi ceartă cu Turcia!

Saghin Cristian

Efect neașteptat al pastilelor de Paracetamol

Mihnea Tudor

Trump i-a spus jurnalistului Bob Woodward că ştia în februarie că maladia Covid-19 este „o chestie mortală”, dar voia să o minimalizeze

Saghin Cristian

Opozantul belarus Maxim Znak, un membru al Consiliului de Coordonare al opoziţiei, arestat de bărbaţi ”mascaţi” în civil

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »