Suspiciuni de OMICRON la persoanele depistate pozitiv, revenite din Africa de Sud

Ministerul Sănătăţii a anunţat, joi, că, în urma primelor teste făcute pe probele recoltate de la persoanele confirmate cu coronavirus după repatrierea din Africa de Sud, la două dintre cele 3 persoane testate există o suspiciune înaltă pentru varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, joi, că probabilitatea este mare ca persoanele care s-au infectat în Africa de Sud să aibă noua tulpină Omicron, el precizând că acest lucru se va afla după finalizarea analizelor.

“Procesul de secvenţiere a genomului pentru tulpina OMICRON se realizează în mai multe etape, pe parcursul mai multor zile. În urma primelor teste, la două dintre cele 3 persoane testate există o suspiciune înaltă pentru varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2”, a precizat, joi, Ministerul Sănătăţii.

Este vorba despre pacienţi din Vaslui şi Braşov.Cele 3 persoane care au fost depistate pozitiv cu virusul SARS-Cov-2 sunt complet vaccinate. Toate trei persoanele infectate sunt  asimptomatice, cu o stare de sănătate bună şi se află în izolare şi monitorizare.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

omicron omicron africa de sud omicron romania
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes