Magazin

Sute de elefanți au murit subit în Botswana – VIDEO

Sute de elefanți au murit subit, în ultimele două luni, în Botswana, țară aflată în sudul Africii.

Medicul Niall McCann, membru al organizației de caritate National Park Rescue, a declarat pentru BBC ca în jur de 350 de elefanți au murit în delta fluviului Okavango, începând cu luna mai.Testele de laborator încearcă să depisteze decesele acestor animale.

McCann spune că animalele au fost găsite de conservaționiști atunci când efecutau un zbor deasupra deltei. La acel moment au numărat 169 de elefanți morți, într-un zbor de 3 ore. La o lună după acest incident, investigațiile au dus la descoperirea și mai multor elefanți morți totalul ajungând la peste 350.

Botswana este pe locul al treilea ca declin al numărului de elegfanți, din Agrica. ”Este complet fără precedent ca un număr atât de mare de pachiderme să moară cauza nefiind secetă”, a mai spus specialistul.

VIDEO

Cauza este necunoscută

Deocamdată experții ridică din umeri nereușind să identifice cauza pentru care numai elefanții mor. Eu fost excluși braconierii deoarece colții elefanților au rămas neatinși. O cauză ar putea fi antraxul care anul trecut a secerat peste 100 de elefanți, în Botswana.

McCann apreciază că ceea ce ucide elefanții este foarte probabil că atace sistemul neurologic al acestor animale după e s-a observat că acestea cad în față iar altele se învârt în cerc, necontrolat.

Ceea ce îi îngrijorează pe specialiști este ca boala să nu aibă potențial de transmitere de la o specie la alta, așa cum s-a întâmplat cu Covid-19. McCann a declarat că situația ”are potențialul unei crize sanitare”.

Alte știri de interes

Metallica anunţă primul concert care va fi transmis în cinematografele drive-in

Gloria Pascu

Grupul media Burda retrage de la vânzare publicaţiile editate şi distribuite în România de Ringier

Mihnea Tudor

Numere câștigătoare LOTO duminică 9 august 2020. Extragerea Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 și Super Noroc

Mihnea Tudor

Mihai Voropchievici – Horoscop rune 10 – 16 august 2020. Cineva trebuie să schimbe tactica, iar o zodie este pe cale să înceapă i viață nouă

Gloria Pascu

Zuckerberg, succes după succes. A ajuns al treilea cel mai bogat pământean

Mihnea Tudor

Bucurie-n pandemie: 7 august – Ziua internaţională a berii

Saghin Cristian

Numere câștigătoare LOTO joi, 6 august, 2020. Extragerea Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 și Super Noroc

Mihnea Tudor

O mamă și fiul ei, găsiți de un câine polițist chiar în prima zi de lucru

Mihnea Tudor

Primul gadget COVID – Masca C-Face Smart care traduce din 8 limbi

Gloria Pascu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »