Sute de persoane protestează în Piaţa Universităţii. George Simion şi Diana Şoşoacă, printre manifestanţi

Câteva sute de persoane protestează, sâmbătă după-amiază, în Piaţa Universităţii, împotriva unor posibile măsuri şi restricţii pentru persoanele care nu sunt vaccinate împotriva COVID-19. Printre manifestanţi se numără liderul deputaţilor AUR George Simion şi senatoarea Diana Şoşoacă.

Protestarii au strigat lozinci precum: “Luptăm, luptăm, luptăm şi câştigăm!”, “Libertate!”, “Nu ne vaccinăm!”, “Ieşiţi din case!”, “Jos Guvernul!”, “Jos trădătorii!”, “Libertate, te iubim! Ori învingem ori murim!”. Ei au pancarte pe care se pot citi mesajele: “Nu vrem domiciliu forţat”, “HoReCa liberă”..

George Simion a publicat pe pagina sa de Facebook o fotografie cu el la protest, însoţită de mesajul „Suntem alături de românii care nu vor ca vaccinarea să fie obligatorie. Atenţie Dan Barna!”.

Vicepremierul Dan Barna a propus mai multe măsuri pentru creşterea numărului de persoane vaccinate, o variantă analizată fiind cea ca persoanele vaccinate să poată merge la mall în weekend, iar cei nevaccinaţi – în timpul săptămânii. De asemenea, autorităţile discută şi introducerea unei tombole în mediul rural, cu premii în utilaje agricole, pentru încurajarea vaccinării.

Referitor la subiect, premierul Florin Cîţu a afirmat, sâmbătă că sunt discuţii, însă nu îşi poate da cu părerea despre ce s-a discutat în coaliţie.

„Sunt discuţii. Eu nu pot să îmi dau cu părerea despre ce s-a discutat. Mi se pare puţin anormal să scoatem discuţiile din coaliţie, pentru că sunt multe discuţii acolo, să scoatem doar ce ne convine. Eu zic să aşteptăm să se ia o decizie”, a explicat prim-ministrul.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Diana sosoacageorge simionprotestprotest anti restrictiiprotest piata universitatii
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes