Eveniment

Sute de români au fost repatriați de pe vase de croazieră

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că joi dimineaţă au revenit în ţară 306 cetăţeni români şi şase cetăţeni străini – membri de familie ai acestora – care lucrau în calitate de personal navigant pe mai multe vase de croazieră în zona Americii de Nord şi a Caraibilor.

Îm preună cu românii au mai sosit și şase cetăţeni străini, membri de familie – un cetăţean al Republicii Columbia, doi cetăţeni ai Regatului Thailandei, un cetăţean al Republicii Italiene, un cetăţean al Republicii Serbia şi un cetăţean al Republicii Macedonia de Nord.

Ministerul Afacerilor Externe menţionează că, prin intermediul Ambasadei României la Washington şi al oficiilor consulare ale României la Miami şi la Los Angeles, a efectuat demersuri constante atât pe lângă companiile care deţineau navele, cât şi pe lângă autorităţile americane, în vederea facilitării repatrierii. Cetăţenii români au călătorit din SUA către Republica Croaţia (Dubrovnik), la bordul unei nave.

Totodată, MAE, prin intermediul Ambasadei României la Zagreb, a întreprins demersurile necesare pe lângă autorităţile croate pentru a facilita debarcarea şi transportul cetăţenilor români şi a membrilor de familie ai acestora în vederea transferului către România. Astfel, aceştia au fost preluaţi din Republica Croaţia cu două zboruri charter operate de către o companie privată, contractate de către compania angajatoare.

Demersurile de repatriere au fost coordonate de MAE prin intermediul Ambasadelor României la Washington şi la Zagreb şi al Consulatelor Generale ale României la Miami şi la Los Angeles.

Alte știri de interes

32 de traficanți de droguri, ridicați de DIICOT. Razie amplă în trei județe. Sumele de bani sunt uriașe

Saghin Cristian

1 iunie așteptata RELAXARE: Oficial, liber la terase și meciuri de fotbal

Gloria Pascu

A murit Lascăr Duiliu Zamfirescu, ultimul coleg de Clasă Palatină al Regelui Mihai

Mihnea Tudor

COVID 19 – Focar de coronavirus la un centru de copii din Gorj

Mihnea Tudor

VIDEO – Bătaie la o mănăstire de măicuțe. Doi bărbați au ajuns la spital

Mihnea Tudor

Starea de alertă. Ce ne așteaptă peste o săptămână. Rafila: Se poate trece la o etapă ulterioară

Mihnea Tudor

Primul val de amenzi date în starea de alertă

Mihnea Tudor

Un bărbat a fost decapitat de tren, în Gara Buftea

Mihnea Tudor

Daniela Coţa, reţinută de procurori. Are legătură cu Dăncilă

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »