Svyatoslav Palamar, adjunct al batalionului Azov, cere ca unitatea sa de la Azovstal să fie evacuată: Noi nu avem intenția de a ne preda

Svyatoslav Palamar, adjunct al batalionului Azov, speră ca unitatea sa de la Azovstal să fie evacuată: Noi nu avem intenția de a ne preda
Svyatoslav Palamar, adjunct al batalionului Azov, speră ca unitatea sa de la Azovstal să fie evacuată: Noi nu avem intenția de a ne preda

Un ofițer al batalionului Azov spune că în continuare au rămas foarte mulți răniți, în ciuda evacuării a 100 de civili de la combinatul siderurgic Azovstal, din Mariupol, potrivit BBC. Totodată, acesta spune că soldații nu se vor preda și așteaptă să fie evacuați și ei.

Încă mai sunt răniți și în fabrică. Nu au fost evacuați încă, dar sperăm că vor fi luați de aici. Starea lor este gravă, au nevoie de tratament medical adecvat, alimentație adecvată pentru a se recupera“, a declarat căpitanul Svyatoslav Palamar, comandantul adjunct al regimentului Azov, pentru BBC.

Au rămas probleme cu mâncarea și apa, a spus el, dar cei rămași „încearcă să tragă de ceea ce avem cât mai mult posibil”.

Pe lângă speranța ca civilii rămași să fie evacuați, el a spus, „suntem dispuși să ripostăm și nu intenționăm să ne predăm”. El a mai spus că speră că oficialii ucraineni și liderii altor țări vor „face tot posibilul pentru a evacua garnizoana noastră din Mariupol”.

Astăzi, 100 de persoane au fost evacuate duminică din clădirile din jurul uzinei Azovstal, dar și din subsolurile oțelăriei, unde se adăpostiseră de bombardamente.

Primele imagini video cu operațiunea de salvare a civililor care se adăpostiseră în subsolurile uzinei Azovstal, ale cărei clădiri sunt distruse aproape în totalitate, au dezvăluit cum militarii ucraineni își intind mâinile către oamenii care se chinuiau disperați să iasă din fabrica distrusă, cățărându-se pe bucăți de moloz, peste care soldații puseseră o scară.

Palamar a spus într-un interviu de săptămâna aceasta că peste 500 de răniți se află în uzina Azovstal, ultima redută controlată de apărătorii ucraineni după ce orașul-port de la Marea Azov a fost încercuit complet de forțele armate ale Rusiei încă de pe 5 martie, a 10-a zi a războiului din Ucraina.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

batalion azovmilitari azovstalsvyatoslav palamarunitate azovstal
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes