Tabloul Gioconda, vandalizat la Muzeul Luvru – VIDEO

„Gioconda”, vandalizată la Muzeul Luvru
„Gioconda”, vandalizată la Muzeul Luvru

Tabloul „Gioconda” de Leonardo da Vinci a fost vandalizat, duminică, de un vizitator în Muzeul Luvru. Acesta a aruncat cu o tartă, potrivit postului RTVE. Cunoscută şi ca „Mona Lisa”, opera este unul dintre principalele obiective turistice din pinacoteca pariziană.

Tarta s-a oprit în geamul care protejează lucrarea lui Da Vinci, care nu a suferit nicio pagubă.

Supraveghetorii muzeului au reţinut persoana în cauză şi au dat-o afară.

Potrivit unor martori, atacatorul era în scaun cu rotile şi avea perucă. De altfel, el a lansat mesaje în favoarea protejării planetei.

Gioconda, alte evenimente neplăcute

Nu este prima dată când faimoasa operă este ţinta unor atacuri. Cel mai recent, în 2009, când un turist rus a aruncat către ea cu o ceaşcă de ceai. A rămas fără urme datorită geamului blindat care o protejează.

În 1956 un bărbat a aruncat cu acid pe tablou, iar altul a aruncat o piatră şi a reuşit să spargă sticla şi să strice pictura.

Dar cel mai rău a suferit „Gioconda” când a fost furată în 1911. Vinovatul a fost Vincenzo Peruggia, fost angajat al Luvru.

VIDEO Tabloul Gioconda, vandalizat la Muzeul Luvru

https://www.youtube.com/watch?v=2KA2Sx6ZjyY

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

giocondagioconda vandalizatamona lisamuzeul lucrutarta giconda
Felix Bradu
Felix Bradu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 20 de ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes