Eveniment

Tânăr, salvat de pe Ceahlău, după ce fusese părăsit de colegi

Un tânăr din Iași, plecat să facă o drumeție pe Ceahlău, a trăit momente dramatice, după ce prietenii cu care se însoțise l-au părăsit la lăsarea întunericului, el fiind epuizat și ne mai putând continua traseul.

Un grup de tineri a pornit într-o excursie pe Ceahlău weekendul trecut, numai că, la un moment dat, pe drumul de întoarcere (un traseu lung, de 7 kilometri, de la Vârful Toaca spre Durău), pe unul dintre ei l-a ajuns oboseala. Epuizat fizic, dar mai ales psihic, tânărul n-a mai putut continua drumul, însă cu adevărat șocantă este decizia celorlalți, care l-au părăsit, lăsându-l singur în pădure!

Chemați prin apel la 112, salvamontiştii l-au găsit pe turistul echipat necorespunzător și abandonat de amicii săi într-o stare de epuizare avansată şi început de hipotermie.

”În lipsa unui echipament adecvat, problemele medicale existente şi frigul şi-au spus repede cuvântul. În jurul orei 19.00, au apărut primele semne de epuizare, iar odată cu lăsarea serii, frigul s-a accentuat. În zona Chica Fântânele, tânărul nu a mai putut sa meargă”, a comunicat Serviciul Salvamont Neamţ.

Nu ar fi supravieţuit peste noapte

”Grupul din care făcea parte a decis, împreună cu el, să rămână acolo singur în aşteptarea echipei Salvamont, care fusese alertată prin 112. O greşeală şi o atitudine greu de înţeles pentru mulţi”, a declarat Raul Papalicef, şeful Salvamont Neamţ.

Salvamontistul este convins că, „în starea în care a fost găsit şi la cât de repede a cedat termic, nu ar fi supravieţuit peste noapte. Murea până dimineaţă! Sperăm să fi înţeles mai mult din această experienţă, atât el, cât mai ales cei din grupul care au hotărât să-l abandoneze în noapte, fără lumină, apă, haine de protecţie şi fără suport psihic”.

Alte știri de interes

Adevărul depre copiii legați cu sfoară în prima zi de școală

Mihnea Tudor

Covid-19 lovește la FCSB! Staff-ul tehnic, băgat în zolare în frunte cu MM Stoica

Mihnea Tudor

A bătut tot ce a prins! Agenți de pază, polițiști și polițiști locali, bătuți de o fată de 22 de ani

Mihnea Tudor

Delfin mort, pe plaja din Constanța. Era unul dintre cele mai mari exemplare din specia sa

Mihnea Tudor

Trenuri deraiate pe două rute, în aceeași zi. Traficul feroviar blocat

Mihnea Tudor

Jandarmii au recuperat patru turişti, printre care şi doi copii, care s-au rătăcit în zona Lacului Sfânta Ana

Mihnea Tudor

A murit tatăl Mădălinei Manole, de Covid-19

Mihnea Tudor

Iohannis: Nu ar fi existat se pare bani pentru majorarea pensiilor nici în condiţiile în care nu am fi avut această epidemie şi criză economică. E regretabil că PSD nu a înţeles nimic de aici şi continuă să dea impresia că s-ar fi putut mai mult

Mihnea Tudor

Cum au acționat cei care au aruncat în aer bancomatele de la Otopeni. Poliția are un cerc de suspecți

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »