Opinii

Țara care nu-și merită polițiștii

Tragedia în urma căreia doi polițiști au ars de vii într-o autospecială a poliției a stârnit reacții de tot felul, însă am găsit o opinie ca o lecție de viață și care face lumină asupra unei meserii grele, împărtășită pe facebook de pagina Polițiștii au umor și Iulian Rontea:

”Nu am întâlnit în viața mea atâta ură bolnăvicioasă, atâta bucurie demonică de-a dreptul, la aflarea morții a unuia sau mai mulți polițiști. „Las’ că merită, că și ei ne-au gazat”. În loc să gândească, să empatizeze sau măcar să se abțină, o grămada de oameni de-a dreptul bolnavi, îi creionează pur și simplu abuzatori, corupți, fără să-i fi cunoscut vreodată în viața lor. O grămadă de comentarii de la analfabeți și agramați, toți, bucuroși nevoie mare, că au mai murit 2 polițiști, uitând că uneori, în viață, au apelat la ei, disperați, în situații de criză. Toți le creionează pensii „speciale”, că ies prea devreme la pensie, că au prea „multe beneficii”. Uită că ne facem datoria în „autospeciale” uitate în epoca de piatră. Iar apoi, tot ei, acești ipocriți meschini, râd și arată cu degetul că nu putem să prindem șmecherii cu mașini puternice, adevărații criminali de pe șosele.

Cum am putea mulțumi vreodată românul cârcotaș? Cum am putea avea și noi oaza noastră de liniște, pentru a ne putea plânge colegii morți? Din respect pentru familiile colegilor nu pot posta ce aș vrea să vadă toți cei care au râs ca niște bolnavi psihic. Știți cum au murit? Vă spun eu! Arzând de vii, încarcerați într-o mașină care ar fi trebuit casată de mult timp. Cu gurile deschise, probabil țipând sfâșietor de durere, unul peste altul. Așa i-au găsit colegii pompieri. Uneori, stau și mă gândesc, cum ar fi ca unuia care ne înjură colegii morți să-i moară familia în condiții similare, iar noi când mergem la ușa lor să-i anunțăm de tragedie, să nu mai lăsăm capul în jos, cu lacrimi în ochi și să le spunem că cei dragi nu mai sunt. Iar apoi să nu îi mai ținem în brațe în timp ce țipete sfâșietoare se aud. Cum ar fi?

Cum ar fi, oameni bolnavi ce sunteți, să râdem cu gura până la urechi și să vă înjurăm pe cei morți? Nu ar fi bine, nu e așa? Am fi niște „milițieni nenorociți”, lipsiți de empatie, așa-i? Țara asta nu-și merită polițiștii. Nu învățăm nimic din astfel de tragedii, am ajuns o haită de hiene care se bucură ori de câte ori auzim că un „milițian”, „un gabor”, așa cum vă place unora să ne etichetați, a murit. O haită însetată de ură și de sânge. Aveți ce ați vrut. Un polițist corupt nu trebuie și nu poate pune o anatemă unei întregi instituții, cum un infractor nu poate eticheta o țară drept o țară de infractori. Suntem oglinda voastră, nu suntem mai buni sau mai răi.

Lăsați-ne să ne plângem morții!”

Memento

Doi polițiști din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Ianca – IPJ Brăila au decedat marți seară, în urma unui accident rutier. În momentul producerii tragediei, Bara Mihai, de 45 de ani, se afla la volan, în mașina se de serviciu, în patrulare alături de Ana Maria manea, de 21 de ani, o tânăr încadrată în Poliție acum numai cinci luni.

Tragedia s-a produs pe DJ 221, pe raza localității Șutești.

Mașina a părăsit carosabilul, s-a izbit de un copac și a fost cuprinsă de flăcări. Cei doi polițiști au rămas încarcerați și au încercat în zadar să scape din autoturismul curpins de flăcări. Ambele trupuri au fost găsite carbonizate, lipite de ușa șoferului

Alte știri de interes

Este păcat, Ioane! Și târziu…

Gabriela Ibens

Mirosul de cerneală chinezească

Gabriela Ibens

Parfumul mălinilor de pe Strada Veche

Gabriela Ibens

Impresarul de meseriași

Gabriela Ibens

Paradoxul GRATUITĂȚII în sistemul medical românesc: Donatorii devin DUȘMANI ai statului. Plasma convalescentă NU poate fi recoltată din cauza ”Baronilor sângelui”, iar românii mor de coronavirus

Mihnea Tudor

Eleva de 10, care a refuzat ”recompensa” Guvernului, acuză hărțuirea părinților săi. ”Îmi aduce aminte de Ceaușescu”

Gloria Pascu

Brânza bună se cunoaște de dimineața

Gabriela Ibens

Scurt tratat de marketing electoral sau Cum să ai eficiență maximă cu investiții minime

Gabriela Ibens

De ce nu sunt bune vacanțele. Zâmbești, te scuturi, te ridici…

Gabriela Ibens

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »