Tăriceanu își încearcă norocul la Primăria Capitalei, oficial

Tăriceanu își încearcă norocul la Primăria Capitalei, oficial
Tăriceanu își încearcă norocul la Primăria Capitalei, oficial

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, va candida la Primăria Generală a Capitalei, au decis, joi, membrii Biroului Politic al formațiunii. Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi.

”Nu există niciun candidat liberal la Primăria Capitalei. Nicușor Dan nu are un profil liberal, faptul că e susținut de PNL e cu totul altceva. Sunt semne de întrebare dacă PNL mai e partid liberal sau nu. Eu zic că nu. (…) De 30 de ani, Bucureștiul are un electorat liberal care are dreptul la reprezentare”, a declarat Tăriceanu.

Liderul ALDE a mai susținut că experiența pe care a acumulat-o ca prim-ministru și președinte al Senatului este ”extrem de utilă pentru a construi o strategie pentru București”. Pe de altă parte, el și-a argumentat candidatura prin ”datoria” pe care o are față de colegii de partid.

Hotărârea Biroului Politic al ALDE a fost luată după ce negocierile cu PSD pentru formarea unei alianțe pentru București au eșuat.

Până în prezent și-au mai anunțat candidatura Gabriela Firea (PSD) și Nicușor Dan, susținut de PNL și USR.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

calin popescu tariceanuliderul ALDEprimaria generala a capitaleitariceanu candideaza primar tariceanu la primarie
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes