Eveniment

Tăriceanu: Trebuie oprită această nebunie şi această paranoia a COVID-ului

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE România, a declarat vineri, la Buzău, că în perioadă stării de urgenţă s-a înregistrat un număr mare de decese în rândul bolnavilor non-COVID, care au fost externaţi din spitale pentru a face loc patologiei COVID-19 şi că „trebuie oprită această paranoia a COVID-ului pentru a asigura condiţii de îngrijire medicală cât mai bună pentru toţi cei care au nevoie”.

”În plan medical-sanitar s-au luat hotărâri privitoare la desemnarea unor spitale aşa numite suport COVID, care au dat afară toţi bolnavii pe care îi aveau în îngrijire, ca să primească bolnavi COVID. Spitalele sunt într-o proporţie extrem de mare goale, pentru că nu au fost bolnavi pe care să îi îngrijească. În schimb, bolnavi de boli grave cronice, de cancer, boli renale, cardio-vasculare, renale, diabet, au murit pe capete”, a spus liderul ALDE.

”Am rămas foarte şocat când am văzut mărturia preşedintelui Colegiului Medicilor pe ţară, care spunea cât de mulţi oameni au murit de alte boli decât cele de COVID. Noi am încercat să facem un bine pentru a-i trata pe cei cu COVID, dar în schimb au fost neglijaţi complet ceilalţi bolnavi. Nu a fost prima mărturie în acest sens (…) S-a făcut o greşeală uriaşă.

Focalizarea exclusivă pe COVID a neglijat pe ceilalţi bolnavi şi asta este o crimă. Dreptul la sănătate este înscris în Constituţie. Prin urmare, trebuie oprită această nebunie şi această paranoia a COVID-ului pentru a asigura condiţii de îngrijire medicală cât mai bună pentru toţi cei care au nevoie. E o crimă uriaşă, şi eu cred că va veni momentul în care unii care au luat această decizie vor trebui să dea socoteală”, a mai spus Tăriceanu.

Alte știri de interes

Horațiu Mălăele, confirmat cu coronavirus

Saghin Cristian

Decizia CCR privind Legea pentru respingerea OUG care desfiinţa Institutul Revoluţiei Române din Decembrie 1989

Saghin Cristian

Adevărul depre copiii legați cu sfoară în prima zi de școală

Mihnea Tudor

Covid-19 lovește la FCSB! Staff-ul tehnic, băgat în zolare în frunte cu MM Stoica

Mihnea Tudor

A bătut tot ce a prins! Agenți de pază, polițiști și polițiști locali, bătuți de o fată de 22 de ani

Mihnea Tudor

Delfin mort, pe plaja din Constanța. Era unul dintre cele mai mari exemplare din specia sa

Mihnea Tudor

Trenuri deraiate pe două rute, în aceeași zi. Traficul feroviar blocat

Mihnea Tudor

Jandarmii au recuperat patru turişti, printre care şi doi copii, care s-au rătăcit în zona Lacului Sfânta Ana

Mihnea Tudor

A murit tatăl Mădălinei Manole, de Covid-19

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »