Politica

Tăriceanu: Vom modifica OUG care priveşte rectificarea bugetară pentru majorarea pensiilor cu 40% aşa cum spune legea

Liderul AlDE, Călin Popescu Tăriceanu, afirmă că OUG privind rectificarea bugetară va fi modificată în Parlament, întrucât prevede majorarea pensiilor doar cu 14%, nu cu 40%, aşa cum prevede legea. ”Nu vom tolera furtul din banii care se cuvin pensionarilor”, afirmă Tăriceanu.

”Vom modifica Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului care priveşte rectificarea bugetară. O să o modificăm pentru că ea prevede majorarea pensiilor cu doar 14% şi nu cu 40% aşa cum spune legea. Nu vom tolera furtul din banii care se cuvin pensionarilor şi nu vom accepta să fie bani pentru cumpărat parlamentari, pentru echipamente la suprapreţ, pentru servicii secrete, pentru avioane şi rachete şi tocmai când ajungem la mărirea pensiilor bugetul se termină”, a scris, miercuri, pe Facebook, Tăriceanu.

Acesta a adăugat un mesaj către preşedintele Klaus IOhannis şi premierul Ludovic Orban.

”Domnilor Iohannis şi Orban, nu vi se pare ciudat că doar atunci când este vorba de bani pentru pensionarii cu pensii mici şi pentru alocaţii pentru copiii ţării, brusc, ţara este în pericol de faliment??? Reveniţi cu picioarele pe pământ pentru că şi dacă aţi scăpat de votul din Parlament riscaţi să nu scăpaţi de furia poporului pe gâtul căruia ţineţi apăsat piciorul”, a mai transmis Tăriceanu.

Şi fostul ministru al Muncii Marius Budăi a afirmat că PSD va depune amendamente la proiectul de lege privind rectificarea bugetară, în baza căruia pensiile vor fi majorate cu 14 procente de la 1 septembrie 2020.

În 24 august, premierul Ludovic Orban a anunţat că Guvernul va sesiza Curtea Constituţională, în cazul în care PSD va modifica în Parlament proiectul de rectificare bugetară, în sensul majorării pensiilor cu 40% şi a creşterii salariilor profesorilor începând cu luna septembrie.

Alte știri de interes

Cîţu, despre majorarea cu 40% a pensiilor susţinută de PSD: De unde atâta tupeu şi atâta cinism?”

Mihnea Tudor

Ciolacu, mesaj pentru Guvern: Copiii vor să facă şcoală, copiii nu au culoare politică

Mihnea Tudor

Cioloș către Anisie: Ia-ți pepsiglasul și te du! Ministerul Educaţiei nu ştie ce vrea

Saghin Cristian

Ciolacu – vânzător de cârnați; Stănescu – tractorist; Manda – vânzător de bilete. Deputatul Rădulescu-Mitralieră a izbucnit la adresa foștilor colegi: Uniți prin nulitate, incultură și analfabetism

Mihnea Tudor

Adrian Zuckerman, la comemorarea evenimentelor de la 11 septembrie: Am învins şi vom continua să învingem duşmanii libertăţii

Mihnea Tudor

UDMR trece pe dreapta. ”Acolo unde se poate”, spune Kelemen Hunor

Saghin Cristian

Victor Ponta, rezultat test COVID-10. ”Este însă corect să fac câteva precizări”

Gloria Pascu

AEP: Doar câteva mii de români din Diaspora au optat pentru votul prin corespondenţă

Saghin Cristian

Pe 7 septembrie începe perioada electorală: Calendar electoral complet, alegeri parlamentare

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »