Tarife consistente de Rusalii pe Valea Prahovei. Prognoza meteo, nefavorabilă turiștilor

Minivacanța de Rusalii este un prilej pentru români de a pleca și la munte, iar Valea Prahovei este destinația numărul unu. De aceea, se așteaptă ca Valea Prahovei să fie luată cu asalt în acest weekend, în condițiile în care a fost deja anunțat un grad de ocupare de 75% în stațiuni, potrivit Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului, preluată de B1Tv.

Conform sursei citate, tarifele rămân consistente, raportate la puterea de cumpărare a populației. Astfel, pentru un hotel de 4 stele la Sinaia, prețul unei camere în acest weekend, cu mic dejun inclus, cu acces la SPA și loc de parcare, se situează între 525 și 590 de lei.

Fenomene meteo extreme în weekend

În vreme ce pe Valea Prahovei este foarte de aglomerat, iar prețurile foarte ridicate, specialiștii în turism recomandă alternative, explorarea stațiunilor din Transilvania.

Pe de altă parte, meteorologii avertizează că în următoarele zile vor fi ploi la munte, dar și la mare. Vor urma fenomene extreme, inclusiv tornade. În cursul nopții a intrat pe teritoriul României un ciclon dispre Marea Neagră.

Zone din Moldova, Dobrogea și Muntenia vor fi grav afectate de ciclonul ce se îndreaptă spre România. Chiar și Capitala este vizată de efectele ciclonului.

Avertismentele au în vedere, în special, ziua de vineri, 18 iunie. Rămâne de văzut dacă avertizarea meteorologică va fi valabilă până duminică.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

cazare valea prahovei ciclon meteo weekend minivacanta de rusalii rusalii rusalii la munte tarife valea prahovei turism rusalii
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes