Tarom vrea să-şi reducă cheltuielile cu 12,7 milioane lei pe an

Tarom vrea să-şi reducă cheltuielile cu 12,7 milioane lei pe an
Tarom vrea să-şi reducă cheltuielile cu 12,7 milioane lei pe an

Imediat ce a fost numit în funcţie, directorul general al companiei de stat Tarom, Werner Wolff, a cerut efectuarea unei analize asupra cheltuielilor companiei, dispunând reducerea cheltuielilor cu 12,7 milioane lei pe an. Economia este puţin mai mică decât cea anunţată la ultima rectificare bugetară, când se estima că, în urma concedierilor efectuate la sfârşitul anului trecut, costurile vor fi reduse cu 12,85 milioane lei.

Werner Wolff a fost numit director general al Tarom în luna noiembrie, la puţin timp după ultima rectificare bugetară, fiind cel de-al cincilea şef al companiei din 2017. Imediat după numire, Werner Wolff a dispus efectuarea unei analize interne asupra cheltuielilor companiei, rezultatul fiind reducerea acestora cu 12,7 milioane lei. La începutul lunii noiembrie, la ultima rectificare bugetară, pierderile companiei erau estimate la 206,8 milioane de lei, faţă de 41,2 milioane de lei, cât se prognozase în luna septembrie, motiv pentru care Tarom anunţa concedierea a 164 de persoane până la sfârşitul anului. „Economia” ar fi fost de 1,07 milioane de lei lunar, respectiv 12,85 milioane de lei pe întreg anul 2018.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

tarom
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes