Eveniment

Tătaru ”a simțit” în ultimele două săptămâni evoluția numărului de infectări

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, afirmă că România se află pe un platou de stabilizare a numărului de cazuri de infectare cu coronavirus, numărul de 1.504 cazuri noi anunţat joi fiind raportat la 25.000 de teste. „Ne aşteptăm la o scădere a numărului de cazuri, nu foarte rapidă, dar va fi o scădere de la o săptămână la alta. Am simţit acest lucru în ultimele două săptămâni, dar nu am scăpat de pericol”, spune el. Totodată, Tătaru precizează că, în prima perioadă pandemică, din cei peste 83.000 de bolnavi, 5.105 au vârste până în 19 ani, menţionând că se face o evaluarea a spitalelor pentru copii pentru „a avea la un moment dat paturi pentru patologia COVID pentru cei sub 19 ani”

„Suntem pe un platou de stabilizare şi vom avea în următoarea perioadă zile cu un număr mai mare de cazuri noi, de la o zi la alta, şi zile cu un număr mai mic. Astăzi am avut 1.504 de cazuri noi, într-un context în care avem şi 492 de cazuri la Terapie Intensivă, dar am avut şi 25.000 de teste. Din aceste 25.000 de teste, 15.000 au fost cele în cadrul anchetelor epidemiologice şi 10.000 au fost la cerere. 15.000 este şi numărul cel mai mare din ultima perioadă din anchete epidemiologice”, a afirmat, joi, la Digi 24, Nelu Tătaru.

Tătaru a mai spus că reluarea unor activităţi trebuie să ţină cont de reguli.

„Odată cu terminarea sezonului estival, răcirea vremii în anumite regiuni turistice, cum ar fi, eu ştiu, munte sau Braşovul, unde am fost noi astăzi, fac necesare şi din punct de vedere economic alte măsuri de revenire la activitate. Dar discuţiile care le-am avut ieri cu HoReCa, sub coordonarea primului-ministru (…) au lăsat anumite deschideri spre reluarea activităţii, în contextul în care vor fi nişte respectări riguroase ale anumitor reguli. Nu sunt alte reguli, sunt aceleaşi reguli, dar noi sperăm ca de această dată respectarea să nu lase de dorit”, a afirmat Nelu Tătaru.

Întrebat dacă ne putem aştepta şi la o scădere a numărului de cazuri, Tătaru a explicat: „Ne aşteptăm la o scădere a numărului de cazuri, nu foarte rapidă, dar va fi o scădere de la o săptămână la alta. Am simţit acest lucru în ultimele două săptămâni, dar nu am scăpat de pericol, ca să spun aşa. Condiţiile rămân aceleaşi şi, repet, nu în spital se tranşează această pandemie, se tranşează în prespital, acolo unde o respectarea a regulilor duce la scăderea tranmsmiterii în comunitate”.

Tătaru a spus că există capacitate pentru Terapie Intensivă, dar există şi transmitere în comunitate.

Alte știri de interes

Adevărul depre copiii legați cu sfoară în prima zi de școală

Mihnea Tudor

Covid-19 lovește la FCSB! Staff-ul tehnic, băgat în zolare în frunte cu MM Stoica

Mihnea Tudor

A bătut tot ce a prins! Agenți de pază, polițiști și polițiști locali, bătuți de o fată de 22 de ani

Mihnea Tudor

Delfin mort, pe plaja din Constanța. Era unul dintre cele mai mari exemplare din specia sa

Mihnea Tudor

Trenuri deraiate pe două rute, în aceeași zi. Traficul feroviar blocat

Mihnea Tudor

Jandarmii au recuperat patru turişti, printre care şi doi copii, care s-au rătăcit în zona Lacului Sfânta Ana

Mihnea Tudor

A murit tatăl Mădălinei Manole, de Covid-19

Mihnea Tudor

Iohannis: Nu ar fi existat se pare bani pentru majorarea pensiilor nici în condiţiile în care nu am fi avut această epidemie şi criză economică. E regretabil că PSD nu a înţeles nimic de aici şi continuă să dea impresia că s-ar fi putut mai mult

Mihnea Tudor

Cum au acționat cei care au aruncat în aer bancomatele de la Otopeni. Poliția are un cerc de suspecți

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »