Ce mai citim pe net

Tătaru, anchetă la Ministerul Sănătăţii care a angajat o cântăreaţă. Codruța Filip, însă, e foc și pară pe situație

Ministrul Sănătătții, Nelu Tătaru, a dispus o anchetă internă în instituție după ce, în spațiul public, au apărut informații despre angajarea legală, pe un post de consilier debutant la Direcția Monitorizare, Implementare Spitale Regionale din minister, a unei cântărețe fotomodel, în vârstă de 24 de ani.

”Am sesizat-o şi eu din presă, noi nu avem până în acest moment nici un contract de muncă semnat pe acest nume, nici un ordin de ministru. Am deschis, este deja o anchetă internă la Resurse Umane, să evaluăm cele sesizate de dumneavoastră. Nu este angajată la Ministerul Sănătăţii. Nu are contract de muncă, nu are nici un ordin de ministru semnat. De aceea văzând acele imagini, am dispus o anchetă internă la Resurse Umane, să verifice acele legitimaţii, dacă sunt false sau nu”, a explicat Tătaru.

Cântăreaţa și proaspăt angajata ministerului este Codruța Filip, care este şi licenţiată în Drept. Ea susține, cu indignare, că a fost angajată legal pe acest post din Ministerul Sănătăţii, pe care l-a găsit publicat pe Internet şi că a susţinut un concurs. ”Sunt mii de femei frumoase în țara aceasta! Întrebarea mea este: toate sunt incompetente pentru că “arată bine?””, se întreabă cântăreaţa.

Totuşi, în documentele pe care le ataşează în postarea de pe Facebook, este scris negru pe alb că a fost admisă pe acest post fără concurs. Ce srie Codruța Filip:

”NU ESTE POSIBIL AȘA CEVA!

Sunt mii de femei frumoase în țara aceasta! Întrebarea mea este: toate sunt incompetente pentru că “arată bine?”

1. Am studiat ani de zile, ca să ajung acum să ocup în deplină LEGALITATE un post de CONSILIER DEBUTANT, pentru care nu este necesară EXPERIENȚĂ, ci sunt cerute doar studii în științe sociale (unde intră și DREPTUL) sau inginerești, nicidecum STUDII MEDICALE!!!

Un articol de presă mentiona: ,,Codruta-Elena Filip a ajuns “consilier debutant” la doar 24 de ani”.
Dar când ar trebui să “debutez” în profesie? La 40?

Am terminat studiile liceale cu BRIO (medii foarte mari), am diplomă de licență în DREPT, la o universitate de stat de prestigiu, cu studiile făcute la ZI, BUGET, la fel și diploma de disertație la care am obținut NOTA 10!!!! Toate acestea sunt mai mult decât suficiente pentru a ocupa un astfel de post!

2. DA, în timpul meu liber sunt și ARTIST. Poate alți colegi au alte hobby-uri, cum ar fi tenisul, voleiul etc. Ei bine, EU CÂNT! Pasiunea mea este MUZICA! Și deja se împlinesc 10 ani de când am o carieră artistică. Așadar, care este problema? Cu ce afectează acest lucru activitatea mea din cadrul Ministerului?

Am urmat cursurile de canto ale “Palatului Copiilor” din IAȘI, am participat la numeroase concursuri naționale, internaționale, m-am implicat în numeroase proiecte, am fost
PR-ul Asociației Studenților la Drept aproximativ 3 ani, am participat la multiple traininguri, am făcut internship la GUVERNUL ROMÂNIEI, unde am intrat după o selecție riguroasă printre primii 220 din 3600 de candidați, internship la Palatul Parlamentului, am obținut în anul 2014 diplomă de excelențã pentru “TINERI DE VALOARE AI IASIULUI”!

AM MUNCIT PENTRU CEEA CE AM OBȚINUT! Mi se pare injust să discriminezi în așa fel o persoană care este de altfel, mai mult decât CALIFICATĂ pentru funcția pe care o are, doar pentru activitățile pe care le desfășoară în TIMPUL LIBER!

3. Am fost evaluată și selectată CONFORM PROCEDURILOR pentru acest post! Am depus dosar, m-am prezentat la interviul de selecție, unde m-am clasat pe prima poziție și am obținut un punctaj bun! Și pot da acest interviu din nou, la orice oră, oricând!

4. Postul este pe perioadă determinată, pe parcursul stării de alertă, scos spre ocupare printr-o metodologie aprobată prin ordin de ministru!

5. Nu este posibil să aplici pentru un post pe care l-ai găsit pe internet, FIIND FĂCUT PUBLIC, și să-l ocupi cu BRIO, iar apoi să fii discriminat pe motive de gen, activități desfășurate în afara orelor de muncă etc.

DIN ACEASTA CAUZĂ, TINERII PLEACĂ DIN ȚARĂ! Pentru că nu li se acordă șansa de A DEMONSTRA, fiind judecați după ASPECT și nu numai! Iar dacă li se acordă sansa, sunt târâți prin noroi!!!

Nu îmi doream să fac publice aceste documente care sunt ale mele, sunt PERSONALE, dar nu se mai poate! Misoginismul acesta a ajuns mult prea departe!!!
Atât am avut de spus!

P.S. Dacă în loc să vă focusati pe problemele reale existente si faceți can-can, NE MERITĂM SOARTA!”, scrie Codruţa pe Facebook.

Alte știri de interes

Cât de posibilă este alianța PNL cu USR-PLUS? Dacian Cioloș: Sunt dator cu un răspuns

Mihnea Tudor

Ieri, traficant de minori, condamnat, azi consilier local PSD. Dezvăluirea lui Traian Berbeceanu

Mihnea Tudor

Eugen Tomac le cere parlamentarilor să oprească minciuna: Trei legi ale PMP, deja adoptate de Senat

Mihnea Tudor

Alina Gorghiu, victima hackerilor

Saghin Cristian

”5 ani de la Colectiv. 1 an Guvern tehnocrat, 3 ani Guvern PSD, 1 an Guvern PNL. 6 miniștri ai sănătății, 5 Prim Miniștri. ZERO investiții în spitale, 10 morți. Un nou Colectiv”/ Eugen Iancu, tatăl unui tânăr mort în incendiul din Colectiv

Saghin Cristian

Deputata PNL Adriana Săftoiu explică de ce a votat PENTRU redeschiderea piețelor

Saghin Cristian

PNL: Românii trebuie să ştie că nu se închid pieţele aşa cum ţipă propagandiştii PSD, pentru care populismul este mai important decât sfaturile specialiştilor şi sănătatea oamenilor

Saghin Cristian

Daniel Zamfir anunță depunerea unui amendament, prin care ”nu-i permitem lui Orban să închidă pieţele”

Mihnea Tudor

Mihai Șora la 104 ani. Cum arăta în 1917 – foto în articol

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »