Tătaru, despre COVID: Putem gestiona un val patru, nu suntem atât de nepregătiţi ca în 2020

Tătaru, despre COVID: Putem gestiona un val patru, nu suntem atât de nepregătiţi ca în 2020
Tătaru, despre COVID: Putem gestiona un val patru, nu suntem atât de nepregătiţi ca în 2020

Consilierul onorific al premierului pe probleme de sănătate şi în gestionarea pandemiei, Nelu Tătaru, a afirmat că vârful valului patru al pandemiei va fi la începutul lunii octombrie, menţionând că autorităţile vor putea face faţă acestuia, deoarece nu mai sunt atât de nepregătite ca în 2020. 

Nelu Tătaru a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Iaşi, că sunt peste 4.200 de pacienţi internaţi în spital cu COVID, dintre care 543 sunt la Terapie Intensivă.  

“Avem 4.298 de cazuri internate în spital, din care 543 în Terapie Intensivă. Dacă ne uităm la ultimele studii, vedem că 92% la sută din decese sunt din nevaccinaţi, 3% sunt din cei vaccinaţi incomplet. Cred că dacă ne mai furăm şi căciula cu nişte green-pass-uri sau certificate false, atunci putem spune că această pandemie este foarte greu de controlat. Suntem într-un moment în care se aşteaptă un vârf al acestui val spre începutul lunii octombrie, cred că doar de noi depinde ca într-o toamnă bogată să putem să gestionăm atât prin evenimente, cât şi printr-o campanie de vaccinare mai atentă şi mai intens mediatizată. (…) E momentul să reaşezăm un pic comunicarea pe tot ce înseamnă vaccinare, să ne gândim că dacă nu noi suntem problema care nu suntem vaccinaţi atunci putem fi o problemă pentru cei la care mergem în diferite structuri publice sau în spitale alături de alţii care au venit pentru altă patologie”, a afirmat Tătaru. 

El a precizat că România poate gestiona valul patru al pandemiei.

  “Ne pregătim ca această pandemie să fie transformată în următorii ani într-o boală sezonieră, un vaccin anual, la fel ca şi gripa, şi să o putem gestiona. Încă suntem într-un an pandemic, 2022 va fi un an de ieşire din pandemie şi de abia din 2023 să ne aşteptăm la un an normal. (…) Suntem într-un moment în care putem gestiona un val patru, nu suntem atât de nepregătiţi ca în 2020, venim după nouă luni de vaccinare şi cred că ar trebui să putem să înţelegem că un minim efort al unei vaccinări poate însemna un loc pentru bătrânii noştri care suferă de alte boli în spitalele din România”, a mai transmis Nelu Tătaru.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

covid il putem gestiona nelu tataru nusuntem nepregatiti ca in 2020 val 4
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes