Guvern

Tătaru, în ziua cu cele mai multe cazuri de coronavirus: Haideţi, în acest moment de cumpănă, să respectăm regulile

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a adresat, miercuri, un mesaj medicilor, dar şi populaţiei, în contextul în care s-a înregistrat cel mai mare număr de infectări cu coronavirus în 24 de ore. Tătaru susţine că sistemul medical are capacitatea de a rezista, însă cel mai bine ar fi ca limitele acestuia să nu fie testate, mai ales că personalul medical este acelaşi de şapte luni. Tătaru a cerut populaţiei, ”în acest moment de cumpănă”, să reevalueze abordarea a ceea ce înseamnă respectarea restricţiilor, întrucât pandemia nu se tranşează în spital.

Revin cu aceleaşi solicitări de a respecta restricţiile. În perioada următoare, în spitale şi DSP-uri vor exista evaluări. Sistemele medicale rezistă, dar nu e indicat să fie forţate sistemele medicale. Când indicele a trecut de 1.5, am fost nevoiţi să restricţionăm unele activităţi. Unităţile medicale au capacitatea de rezista. Personalul medical e acelaşi de 7 luni, care primeşte şi 2.000 de cazuri pe zi”, a afirmat, mircuri, Nelu Tătaru, într-o declaraţie de presă.

Acesta a transmis un mesaj şi populaţiei: ”Haideţi să respectăm aceste reguli. Comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă vor da măsurile care se impun, acolo unde este cazul. (…) Vedem că nu se respectă reguli. Haideţi să încercăm, în acest moment de cumpănă, să reaşezăm o abordare a tot ce înseamnă respectarea regulilor. Am primit 1.000, primim şi 3.000 de pacienţi pe zi. Nu se tranşează această pandemie în spitale. Ea se tranşează respectând nişte reguli şi vom avea număr de cazuri mic”.

Ministrul a făcut referire la focarele din diferite unităţi sociale, dar a precizat că şi acelea pleacă de la nerespectarea restricţiilor.

Fiecare dintre noi trebuie să contribuim

”Avem discuţii pe acele focare. Există focare în centrele de bătrâni, în acele întreprinderi, agenţi economici, dar hai să vedem de unde pleacă ele. Avem evenimente unde nu se respectă reguli, avem transporturi în comun unde nu se respectă reguli. Aceste restricţii reimpuse acum 2 zile îşi vor face efectul în 10-14 zile, dar haideţi să fim solidari. Acest număr de cazuri nu e apărut din septembrie, din august”, a mai declarat Tătaru.

În final, conform news.ro, ministrul Sănătăţii a pecizat: ”Suntem într-un moment în care fiecare dintre noi trebuie să contribuim. Guvern, sistemul sanitar administtraţie”.

Cel mai mare număr de cazuri noi de COVID 19 înregistrate în 24 de ore a fost anunţat miercuri, acesta ridicându-se la 2.958, totalul fiind de 142.570.

De asemenea, a fost înregistrat cel mai mare număr de decese – 82, şi cel mai mare număr de pacienţi internaţi la Terapie Intensivă – 612.

Printre cei decedaţi se află şi o adolescentă de 18 ani care avea şi alte boli grave asociate.

Cele mai multe cazuri noi diagnosticate sunt în Bucureşti – 514, urmat de Iaşi – 157, Alba – 117, Timiş – 104, Prahova – 101.

Alte știri de interes

Ministrul de Finanţe, răspuns pentru PSD privind măririle de taxe

Saghin Cristian

Nelu Tătaru recunoaște că sistemul medical are nevoie de o reformă MAJORĂ

Mihnea Tudor

Orban, precizări despre carantina naţională: Cu cât mai mulţi români respectă normele de protecţie sanitară, cu atât viaţa poate fi mai normală

Gloria Pascu

Marcel Vela amintește de bunicul său, într-un mesaj de Ziua Armatei

Mihnea Tudor

Guvernul se gândește să închidă orașele pe timp de noapte

Saghin Cristian

Orban: S-a simţit o schimbare serioasă în opţiunile cetăţenilor din Moldova. Această schimbare va fi răsplătită

Saghin Cristian

Bolnavii asimptomatici sau cu simptome uşoare vor fi monitorizaţi de către medicii de familie

Mihnea Tudor

Traian Berbeceanu noul prefect al Capitalei. Gheorghe Cojanu a fost revocat din funcţie

Saghin Cristian

Guvernul pregătește o OUG pentru angajarea a sute de medici

Gloria Pascu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »