Tătaru: Medicul erou din Piatra Neamț, reinfectat cu Covid 19. A intrat pe dializă în Belgia

Doctorul Cătălin Denciu, ars în incendiul de la spitalul din Piatra Neamț și transportat cu avionul la Spitalul Militar Regina Astrid din Bruxelles, a fost reconfirmat cu COVID-19.

Nelu Tătaru, ministru al Sănătății, a anunțat, la Digi24, că medicul Cătălin Denciu, ars în secția ATI din Piatra Neamț, în timp ce încerca să salveze pacienții cu COVID-19 de la Terapie Intensivă, a fost ars pe 75% din suprafața corpului. De asemenea, ministrul a anunțat că medicul a intrat pe dializă în Belgia chiar astăzi. În plus, el a fost și reconfirmat cu COVID-19 în urma producerii incendiului, a mai spus ministrul Sănătății.

”La Floreasca s-au făcut evaluările și un test Real Time PCR pozitiv” a spus Nelu Tătaru, la Digi24. Întrebat dacă ”a mai fost pozitiv”, ministrul a răspuns că ”el a suferit de infecția cu SARS-CoV-2 în martie – aprilie, fiind și donator de plasmă în repetate rânduri. Rămâne reevaluarea care se face în Belgia, inclusiv pentru infecție cu SARS-CoV-2 să avem ca răspuns în zilele următoare”.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

catalin denciu covid danciu covid belgia medicul catalin denciu
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes