Tehnologia de ultimă oră RPA, la Ministerul Finanțelor. Fondatorul UiPath, negocieri cu ministrul Nazare

Tehnologia de ultimă oră RPA, la Ministerul Finanțelor. Fondatorul UiPath, negocieri cu ministrul Nazare
Tehnologia de ultimă oră RPA, la Ministerul Finanțelor. Fondatorul UiPath, negocieri cu ministrul Nazare

Alexandru Nazare, ministrul Finanţelor, anunţă că a discutat cu Daniel Dines, fondatorul primului unicorn românesc, UiPath, despre potenţialul tehnologiei RPA (Robotic Process Automation) de a accelera iniţiativele de digitalizare derulate în minister. “Totodată, am identificat o bună oportunitate de colaborare prin crearea şi operaţionalizarea unui centru de excelenţă RPA în cadrul ministerului”, afirmă Nazare.

Am avut o întâlnire de lucru cu Daniel Dines, fondatorul primului unicorn românesc, UiPath, pe care l-am felicitat personal pentru succesul listării la bursa din New York. În cadrul întrevederii, am discutat despre potenţialul tehnologiei RPA (Robotic Process Automation) de a accelera iniţiativele de digitalizare derulate în cadrul Ministerului de Finanţe. Totodată, am identificat o bună oportunitate de colaborare prin crearea şi operaţionalizarea unui centru de excelenţă RPA în cadrul ministerului“, a scris Alexandru Nazare, pe Facebook.

El a adăugat că un astfel de centru de excelenţă ar reprezenta o inovaţie pentru administraţia publică românească, “oferind un impuls care să accelereze procesul de digitalizare pe care l-am început deja la nivelul administraţiei fiscale”.

UiPath, primul unicorn românesc

UiPath, companie fondată în România şi având în prezent sediul în SUA, dezvoltă tehnologii de automatizare software a proceselor de lucru din mediul office (Robotic Process Automation/RPA), având printre clienţi nume ca Uber şi Amazon, precum şi companii mici şi mijlocii, care folosesc tehnologia pentru a-şi elibera angajaţii de sarcinile repetitive. 

Compania a atras circa 1,34 miliarde de dolari din vânzarea unei participaţii de 4,6% pe bursa de la New York în a doua jumătate a lunii aprilie.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

daniel dinesdaniel dines uipathprimul unicorn romanescrobotic process automationUiPathuipath primul unicorn romanesc
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes