Tenis: Compania aeriană poloneză LOT a refuzat accesul la bord unei jucătoare ruse. Ce spune sportiva

Compania aeriană naţională poloneză (LOT) a anunţat, marţi, că a refuzat accesul jucătoarei ruse de tenis Vitalia Diatcenko la bordul uneia dintre aeronavele sale, invocând restricţiile impuse de Varşovia privind circulaţia cetăţenilor ruşi, relatează AFP.

Vitalia Diatcenko, în vârstă de 32 de ani, a susţinut pe reţelele de socializare că i s-a refuzat îmbarcarea la bordul unei aeronave LOT de la Cairo la Nisa via Varşovia din cauza naţionalităţii sale, iar astfel a ratat un turneu din Franţa.

„LOT Polish Airlines nu a putut accepta un cetăţean al Federaţiei Ruse în zborul său”, a confirmat compania aeriană într-un comunicat.

Restricţiile privind circulaţia cetăţenilor ruşi invocate includ „trecerile aeroportuare, cu privire la cetăţenii Federaţiei Ruse care călătoresc din afara spaţiului Schengen”.

Varşovia, un susţinător cheie al Kievului, a implementat restricţii de călătorie în septembrie anul trecut, ca parte a sancţiunilor împotriva Rusiei după invazia acesteia în Ucraina.

Vitalia Diatcenko, aflată în prezent pe locul 250 în clasamentul WTA, a fost citată de presa poloneză spunând că a fost „blocată timp de 18 ore pe aeroportul din Cairo”, motiv pentru care a fost nevoită să se retragă de la un turneu din Corsica.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

aviopn polonez interdictie rusoaica
redactia

Alte stiri de interes