Test rapid pentru coronavirus, produs în România, avizat de ANM

Test rapid pentru coronavirus, produs în România, avizat de ANM
Test rapid pentru coronavirus, produs în România, avizat de ANM

Primul test rapid de depistare a noului coronavirus produs în România a fost lansat joi de două companii românești, Romlab și Sintofarm. Acestea au beneficiat de finanţare de la investitori americani.

Testul românesc poate detecta anticorpii daţi de virus în doar cinci minute şi funcţionează ca un test de sarcină pe care se aplică mostre de ser sau plasmă din sângele recoltat intravenos, conform Antena 3.

Nivelurile de sensibilitate crescute ale testului rapid permit identificarea anticorpilor virusului în cazul celor care au luat contact cu el, inclusiv cazurile asimptomatice. Testul are avizul Agenţiei Naţionale a Medicamentului (ANM) pentru producţie şi comercializare.

Companiile pot produce 50.000 de bucăţi, zilnic, și există și posibilitatea de dublare rapidă a acestei cantităţi, în vreme ce, momentan, statul asigură, în general, cam jumătate din acest număr.

Aceste teste pot fi folosite pentru testarea în masă a populaţiei şi astfel se pot identifica potenţiali donatori de plasmă pentru tratarea cazurilor grave. În cazul în care apare vaccinul anti Covid, cei care nu fac anticorpi ar putea fi vaccinaţi primii.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

test coronavirus romaniatest covidtest covid romaniatest rapid coronavirusteste covid produse in romania
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes