The Crystal – cel mai înalt zgârie-nori orizontal, inaugurat în China – VIDEO

Clădirea minune a primit numele de The Crystal și a fost inaugurată în orasul Chongqing. Construcția este din categoria ”de lux” și este cel mai înalt zgârie-nori poziționat orizontal și a costat 4,8 miliarde de dolari.

The Crystal a fost realizat de arhitectul Moshe Safdie și face parte din complexul Raffles City Chongqing, care înseamnă opt zgârie-nori verticali și unul orizontal .

Ajunge la o înălțime de 250 de metri și o lungime de 350 de metri, care se întinde pe 4 dintre cei 8 zgârie-nori care alcătuiesc complexul Raffles, iar din iunie, The Crystal a fost deschis pentru public.

VIDEO The Crystal, Chongqing, China

The Crystal, care va avea și gradini, restaurante, un bar, un spațiu pentru evenimente și o piscină infinity, ce urmează să fie finalizate în următoarele luni, va primi în jur de 3.000 de vizitatori pe zi, potrivit CapitaLand. Taxa de vizitare este de aproximativ 25 de dolari.

Coridorul, care pe verticală ar fi aproape la fel de înalt ca Turnul Eiffel din Paris, cântărește 12.000 tone și a fost divizat în mai multe segmente pentru a putea fi așezat deasupra turnurilor. Cu o lățime de 32,5 metri și o înălțime de 26 de metri, este cea mai mare structură de acest gen care conectează cel mai mare număr de turnuri.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

cel mai inalt zgarie noriRaffles City ChongqingThe Crystal Chongqing China
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes