The most beautiful time of the year

The most beautiful time of the year. Opinie de Gabriela Ibens, Antwerpen
The most beautiful time of the year. Opinie de Gabriela Ibens, Antwerpen

Cu riscul de a îmi lua ceva murături de anul trecut în freză, eu vă spun drept, pentru mine Crăciunul nu e chiar cel mai “beautiful time of the year”!

Mi s-au întâmplat o groază de chestii nașpa în preajma Crăciunului, da’ nașpa tare. Nici n-am chef să mi le amintesc, ca să nu vă încarc și pe voi de aiurea cu nasoalele mele. Nfine, după mulți ani la rând în care aș fi preferat să bag capul între umeri, să îmi înfund urechile și să mă prefac că nu văd luminițele pâlpâind oriunde îmi aruncam ochii, că nu aud cântecelele, jingălsurile și clopoțeala generală, anul ăsta am zis… ”Băi, ia gata! Ajunge! Ia să lăsam noi Spiritul să ne pătrundă!”… și l-am lăsat!

Am băgat eu de seamă că Magic fm se transformă în Postul lui Moș Crăciun și am purces la acțiune. Am lăsat radioul să curgă pe Magic, mno… ce se poate întâmpla dacă asculți opt ore cântece de Crăciun? Numai de alea faine, nu hruști, nu fuegi, nici măcar elviși autohtoni! Nimic! Numai Bing Crosby, Chris Rea, Andy Williams, Dean Martin, mai o Mariahă, un Wham, ce? Ce se poate întâmpla? Și încet, încet m-am trezit că mormăi întâi, apoi lălăi și în final că mă ia direct cu răcnete fericite!

Da, măăă! Așa eeeeeee…..

“IS THE MOOOOOOST BEAUTIFUL TIME OF THE YEAAAAR!!!”

Am ținut-o așa o după-amiază întreagă. Aseară mai, mai că era să îmi fac autocritica în oglindă că…”Hă! hă! Că ce fraieră ești! Ia u’ ce mișto e perioada asta, numa’ tu stai ca proasta și oftezi de aiurea!” M-am culcat tare mulțumită, zâmbind.

Mda, asta până la un moment dat când m-am trezit că aud în somn…

“Is the most beautiful time of the yeaaaaar…”

Daaaa, chiar e! Ce frumos e când toată lumea zâmbește, e bucuroasă, să fim mai buni… de astea… hmmm… am oftat fericită… încă! Da’, stai! De ce continuă cântecul?! Aaaa, e doar un vis! OK! Mmmmmmm… ce frumoooos!

“There be parties for hosting
Marshmellows for tosting
And caroling out in the snow
There be scary ghost stories and tales of the glories of Christmases
Long long ago…
Ding! Dong! Ding! Dong!
Is the moooost beautiful time of the yeeaaar…”

Ce? Iar o luăm de la început? Mbiiiine…ce frumooos…

“…of the year….

Ding! Dong! DING! DONG!”

Is the…. BĂĂĂĂI… GATA! Poate mai și dormim umpique! Haaa? Ce ziceți?

“…loooong looong aaaagoooo!!!…”

Eram deja chiaună! Nu puteam închide ochii, că imediat începea domnul Andy să îmi cânte! Mai nașpa era că atunci când îi țineam deschiși auzeam continuu în timpane… DING, DONG, DING, DONG!!!

M-am trezit! Ce era să și fac? M-am mai certat cu Nalu, l-am mituit cu ceva bun, bun altfel nu-i tăcea gura și îl trezea și pe Marc, m-am mai foit, m-am mai învârtit, mno, s-a făcut ora! La și jumate fix am sărit vioaie exact ca o varză murată primăvara, m-am uitat plictisită la cearcănele mele, realizând că arăt ca un zombie convocat la o ședință dis de dimineață și am rostit mulțumită…

“Ține e panda asta frumoasă care te privește din oglindă? Ține, mămică, ține?”

Hey, Google! Play Rockfm România!

Rock! Exarhu! Altă viață!

“Buuuuunăăă dimineaaața la Moooș Ajuuuuuun…”

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

despre craciun gabriela ibens opinie gabriela ibens antwerpen postul lui mos craciun
Gabriela Ibens
Gabriela Ibens este contributor pe site-ul stiripescurt.ro, romancă stabilită în Antwerpen, Belgia.

Alte stiri de interes