The Spirit of the Rose, vândut pentru mai mult de 26 de milioane de dolari

The Spirit of the Rose, diamant roz de 14,83
The Spirit of the Rose, diamant roz de 14,83

Un diamant roz foarte rar, ce provine dintr-o mină din Rusia, a fost vândut pentru mai mult de 26 de milioane de dolari la o licitaţie Sotheby’s din Geneva, informează dw.com.

Descris de Sotheby’s drept „o adevărată minune a naturii”, diamantul a fost adjudecat miercuri contra sumei de 26,6 milioane de dolari (24,3 milioane de franci elveţieni).

Extras de producătorul rus Alrosa în iulie 2017, diamantul a fost tăiat din cel mai mare cristal roz găsit vreodată pe teritoriul ţării. El a fost prezentat în Hong Kong, Singapore şi Taipei.

Spre deosebire de diamantele albe, cele colorate natural prezintă o structură cristalină aparte care reflectă lumina producând efectul culorii.

Numit „The Spirit of the Rose”, diamantul de 14,83 carate a fost iniţial estimat că va fi vândut pentru o sumă cuprinsă între 23 şi 38 de milioane de dolari.

Licitaţia a pornit de la 16 milioane de dolari şi s-a încheiat la 21 de milioane de dolari. Adăugându-se comisioanele, piatra preţioasă a stabilit un record mondial pentru diamantele roz-purpuriu.

Cumpărătorul a licitat prin telefon şi a dorit să rămână anonim.

„Acest cumpărător norocos ar putea profita de pe urma creşterii preţurilor pentru diamantele roz aşteptată în următorii ani, graţie rarităţii lor”, a spus Tobias Kormind, directorul celei mai mari bijuterii online din Europa, 77 Diamonds, citat de dw.com.

Potrivit Sotheby’s, cinci dintre zece cele mai scumpe diamante vândute vreodată au fost roz.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

diamant roz diamant roz vandut The Spirit of the Rose valoare diamant roz
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes