International Recomandate

O nouă lovitură pentru China. Tik Tok este vizată de supărarea președintelui Trump

Tik Tok va fi interzisa
Tik Tok va fi interzisa

Donald Trump a anunțat, vineri noapte, că va interzice populara platformă socială Tik Tok pe teritoriul Statelor Unite, odată cu respingerea unui potențial acord de cumpărare de către Microsoft a companiei originare din China.

În ceea ce privește TikTok, îl interzicem în Statele Unite”, a anunțat Trump laconic în cadrul emisiunii de televiziune Air Force One. Acesta urmează să semneze, sâmbătă, decretul de interdicție, însă nu a detaliat amploarea măsurilor restrictive.

Risc de securitate națională

Conform unor surse apropiate de administrația prezidențială, președintele urma să semneze un acord economic care să forțeze ByteDance, compania care deține platforma socială, să vândă operațiunile TikTok pe teritoriul Statelor Unite. Măsura se înscrie în cadrul politicilor de decizie avute în vedere pentru a contracara îngrijorările autorităților americane că TikTok poate constitui un potențial risc de securitate națională.

Guvernul Statelor Unite derulează, în prezent, o amplă cercetare la nivelul relevanței TikTk pentru securitatea națională, prin intermediul CFIUS, agenția care se asigură că investițiile străine în această țară nu contravin securității naționale. Guvernul pregătește o recomandare a unei politici care va fi anunțată președintelui Trump, a anunțat săptămâna aceasta, la Casa Albă, Secretarul de Stat Steven Mnuchin.

TikTok a reușit să atragă cifra-record de un miliard de utilizatori din întreaga lume și este extrem de populară în special în rândul tinerilor. Conform legislației din China, orice companie poate fi obligată să predea datele pe care le-a colectat de la utilizatorii săi.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Primul telefon al președintelui Joe Biden: Discuție cu Vladimir Putin

Saghin Cristian

Cod galben de ninsori viscolite în Dobrogea, estul Munteniei şi sud-estul Moldovei. În Tulcea şi Constanţa este cod portocaliu

Gloria Pascu

România nu are suficiente vaccinuri anti-COVID! Peste 35000 de persoane, reprogramate pentru imunizare

Daniela Arnăutu

CCR respinge sesizarea AUR privind învestirea Guvernului Cîţu

Mihnea Tudor

Prim-ministrul italian Giuseppe Conte şi-a depus demisia

Mihnea Tudor

Moștenirea Trump: Cum va fi amintirea celui de-al 45-lea președinte? Întrebările la care doar istoria va putea răspunde

Daniela Arnăutu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »