International Recomandate

O nouă lovitură pentru China. Tik Tok este vizată de supărarea președintelui Trump

Tik Tok va fi interzisa
Tik Tok va fi interzisa

Donald Trump a anunțat, vineri noapte, că va interzice populara platformă socială Tik Tok pe teritoriul Statelor Unite, odată cu respingerea unui potențial acord de cumpărare de către Microsoft a companiei originare din China.

În ceea ce privește TikTok, îl interzicem în Statele Unite”, a anunțat Trump laconic în cadrul emisiunii de televiziune Air Force One. Acesta urmează să semneze, sâmbătă, decretul de interdicție, însă nu a detaliat amploarea măsurilor restrictive.

Risc de securitate națională

Conform unor surse apropiate de administrația prezidențială, președintele urma să semneze un acord economic care să forțeze ByteDance, compania care deține platforma socială, să vândă operațiunile TikTok pe teritoriul Statelor Unite. Măsura se înscrie în cadrul politicilor de decizie avute în vedere pentru a contracara îngrijorările autorităților americane că TikTok poate constitui un potențial risc de securitate națională.

Guvernul Statelor Unite derulează, în prezent, o amplă cercetare la nivelul relevanței TikTk pentru securitatea națională, prin intermediul CFIUS, agenția care se asigură că investițiile străine în această țară nu contravin securității naționale. Guvernul pregătește o recomandare a unei politici care va fi anunțată președintelui Trump, a anunțat săptămâna aceasta, la Casa Albă, Secretarul de Stat Steven Mnuchin.

TikTok a reușit să atragă cifra-record de un miliard de utilizatori din întreaga lume și este extrem de populară în special în rândul tinerilor. Conform legislației din China, orice companie poate fi obligată să predea datele pe care le-a colectat de la utilizatorii săi.

Alte știri de interes

Coronavirus Spania: Situaţie „critică”. Cele mai îngrijorătoare cifre din Europa

Saghin Cristian

Bucureştiul împreună cu zece judeţe, incluse de Germania pe lista zonelor de risc

Gloria Pascu

Klaus Iohannis, despre moţiune: O măsură populistă, electoralistă, fără rost

Saghin Cristian

Marcel Ciolacu, amenințare fără precedent: Acasă sau la pușcărie. Când depune, oficial, moțiunea de cenzură

Mihnea Tudor

Record sumbru de îmbolnăviri cu coronavirus în România: 1415 cazuri noi

Mihnea Tudor

Purtatul măştii în spaţiul public devine obligatoriu, la Bruxelles

Mihnea Tudor

Băsescu îl sancționează pe Barna. Miza este Nicușor Dan

Saghin Cristian

Cât au costat testele Real Time PCR în România și câte doze de Remdesivir am primit? Nelu Tătaru, precizări de ultimă oră

Mihnea Tudor

Primele declarații ale Simonei Halep după prima victorie

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »