”Ţinutul Secuiesc” – Tăriceanu cheamă la raport şefii SIE şi SRI, dar şi pe miniştrii de Externe, Interne şi Apărare

Scandalul autonomiei Ţinutului Secuiesc merge înainte, chiar sub bagheta celor care l-au provocat, PSD, Pro România și ALDE. . Astfel, Tăriceanu cere chemarea la raport a şefilor SIE şi SRI, dar şi a miniştrilor de Externe, Interne şi Apărare.

Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunţat că a depus o solicitare de chemare la audieri în Senat a şefilor SIE şi SRI, dar şi a miniştrilor de Externe, de Interne şi cel al Apărării, pentru a a fi întrebaţi dacă au furnizat informaţii referitoare la posibilitatea înstrăinării unei părţi a teritoriului României.

”Am decis ca, împreună cu colegii mei senatori ALDE Mihai Ruse, Ion Hadârcă şi Ioan Simionca, luând act cu îngrijorare de afirmaţiile Preşedintelui României cu privire la o posibilă înţelegere dintre un partid parlamentar din România şi o putere străină pentru înstrăinarea unei părţi importante din teritoriul României, să înaintăm o solicitare oficială Biroului Permanent al Senatului pentru demararea procedurilor necesare care să permită audierea în comisiile de specialitate a conducerilor SRI şi SIE, şi a miniştrilor afacerilor externe, apărării şi afacerilor interne”, a scris pe pagina sa de Facebook Călin Popescu-Tăriceanu.

În plus, liderul ALDE ar vrea să fie chemat în Parlament şi şeful statului:

”De asemenea, solicităm demararea procedurilor pentru invitarea în faţa Parlamentului a preşedintelui României pentru a prezenta dovezile sau informaţiile care au stat la baza acestei acuzaţii şi măsurile pe care le-a luat pentru eliminarea pericolului pe care l-a semnalat. Vom discuta mâine cu parlamentarii PSD şi Pro România pentru a susţine această solicitare”, a completat Tăriceanu.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

tariceanutinutul secuiesc
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes