Românii pot cumpăra titluri de stat TEZAUR şi în luna noiembrie

Ministerul Finanţelor emite, începând de la 1 noiembrie, 3 noi emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur. ”Începând cu 1 noiembrie 2021, Ministerul Finanţelor emite 3 noi emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur, cu maturităţi de 1, 3 şi 5 ani şi dobânzi de 3,75%, 4,25%, 4,65%.  Titlurile de stat au valoare nominalã de 1 leu şi sunt în formă dematerializată”, anunţă instituţia.

Prospectul de emisiune şi orice eventuale modificãri ale acestuia vor fi publicate pe: www.mfinante.gov.ro (secţiunea Datorie publicã) www.posta-romana.ro.

Titlurile de stat pot fi cumpãrate:

  • Între 01 – 24 noiembrie 2021 de la unitãţile Trezoreriei Statului;
  • Între 01 – 23 noiembrie 2021 pentru mediul urban şi  01-22 noiembrie 2021 pentru mediul rural, prin Compania Naţionalã Poşta Românã.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data subscrierii. Veniturile obţinute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanţelor sunt neimpozabile.

Fondurile obţinute de Ministerul Finanţelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

emisiuni de statemisiuni tezaurtitluri tezaur
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes