Politica

Tomac: PMP merge pe cont propriu la alegerile parlamentare. Este al treilea partid, după alegerile locale

Eugen Tomac a anunţat că a propus premierului Ludovic Orban un acord de colaborare în administraţiile locale, acolo unde pot fi formate majorităţi de dreapta. El a adăugat că PMP va merge pe cont propriu la alegerile parlamentare. Liderul partidului a anunţat că 12 preşedinţi ai organizaţiilor PMP din ţară vor fi schimbaţi.

”Suntem mulţumiţi de rezultatul pe care l-am obţinut la alegerile locale. E evident că scorul de peste 6% arată că şi-a consolidat poziţia. Rezultatul obţinut ne permite să propunem colegilor din PNL un protocol de colaborare acolo unde există majorităţi de dreapta ale partidelor noastre. Am obţinut şi acordul colegilor pentru a propune un protocol de colaborare PNL, astfel încât România să aibă administraţii locale performante şi eficiente. Este un document pe care i l-am prezentat premierului Orban. Urmează ca şi dumnealui să propună forurilor de conducere ale PNL să vadă dacă agrează această formulă propusă şi apoi să o semnăm”, a afirmat Eugen Tomac, la finalul şedinţei Colegiului Naţional al PMP de duminică.

El a adăugat că partidul va merge pe cont propriu la alegerile generale.

”Pentru parlamentare, PMP va merge pe cont propriu şi sunt convins că toate obiectivele stabilite în cadrul Colegiului Naţional vor fi atinse. Astăzi am şi luat decizia de elibera din funcţia de preşedinţi de organizaţii 12 colegi. Vom face noi numiri în 12 organizaţii ale PMP în întreaga ţară.Sunt 12 judeţe în care preşedinţii au obţinut rezultate slabe şi prin urmare vom analiza fiecare caz în parte, astfel încât scorul de la parlamentare să fie confirmat prin echipele care vor forma noile structuri de conducere ale PMP”, a conchis Tomac.

PMP, al treilea partid ca număr de aleşi locali

Eugen Tomac a anunţat că PMP este al treilea partid ca număr de aleşi locali şi are, după PSD şi PNL, cei mai mulţi primari şi consilieri în toată România, în urma alegerilor locale din 27 septembrie. El a adăugat că ţinţa PMP pentru alegerile parlamentare este un scor de peste 10%.

”PMP, a treia forţă. Acum, când avem rezultatele finale putem face bilanţul alegerilor. A fost o campanie foarte dificilă, desfăşurându-se în vremea pandemiei, iar faptul că alegerile s-au desfăşurat într-un singur tur a generat o polarizare fără precedent în rândul electoratului. Sunt aspecte care au influenţat enorm rezultatul final. Pe lângă toate acestea, în politica românească s-a instituit un nou fenomen periculos, fuga de dezbatere, ceea ce este grav. Cetăţenii trebuie să aibă şansa de a-i urmări pe candidaţi răspunzând întrebărilor de tot felul, chiar şi celor care îi pun în dificultate. Alegerile nu sunt asemenea unui curs facultativ, ci un examen care trebuie tratat cu seriozitate. Oamenii investesc încredere în cei care au obligaţia de a fi permanent la dispoziţia întregii comunităţi, iar proba orală în faţa cetăţenilor trebuie să redevină obligatorie”, a scris Eugen Tomac pe Facebook.

Acesta a mai spus că PMP a avut, după PNL şi PSD, ce mai mulţi candidaţi şi au intrat în competiţia la alegerile locale 2.436 de candidaţi, ceea ce a contat enorm la obţinerea scorului de peste 6% de către partid.

„Pentru PMP a fost un test important. Îi felicit pe toţi colegii care au reuşit să obţină mandate de primari, consilieri judeţeni şi consilieri municipali. De asemenea, îi felicit pe colegii care au obţinut mandate de consilieri în oraşe şi comune, mulţi dintre dumneavoastră veţi ajunge viceprimari! Faptul că după PNL şi PSD, PMP a avut cei mai mulţi candidaţi, intrând în competiţie în 2.436 de localităţi a contat enorm la obţinerea procentului de 6+. Astăzi, PMP este al treilea partid ca număr de aleşi locali. Avem, după PSD şi PNL, cei mai mulţi primari şi consilieri în întreaga ţară. Este meritul echipei noastre, acolo unde s-a muncit am reuşit să facem performanţă. În unele judeţe însă rezultatele ne obligă să schimbăm modul de lucru şi echipa din fruntea organizaţiilor pentru a corecta din mers ce nu a funcţionat şi pentru a reuşi la următorul scrutin un un scor de 10+”, a completat Tomac.

„Ţinta pentru parlamentare este 10+! Mult succes tuturor!”, a conchis Eugen Tomac.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Decontarea transportului şcolar: Orban anunță că trebuie emise normele metodologice. Urmează o înțelegere între Ministerul Dezvoltării, Transporturilor şi al Educaţiei

Mircea Furdu

Liber la înscrieri! USR-PLUS Bucureşti caută candidați pentru Consiliul de Administraţie al Termoenergetica Bucureşti S.A.

Daniela Arnăutu

Șoșoacă nu mai poate posta pe Facebook: „Doar eu și Trump mai suntem blocați pentru atitudinile noastre”

Daniela Arnăutu

Orban, despre amendamentul PSD privind creşterea alocaţiilor pentru copii: Există un angajament al nostru de a dubla etapizat alocaţia

Daniela Arnăutu

În Parlament ca la iUmor » Show Florin Cîțu: Dragi pesedişti, puneţi mâna pe carte! Cititul nu a omorât pe nimeni

Gloria Pascu

Complexul Energetic Hunedoara. Ludovic Orban: Situaţia este critică din cauza a două greşeli făcute de vechile guvernări PSD

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »