Politica

Tomac: PMP merge pe cont propriu la alegerile parlamentare. Este al treilea partid, după alegerile locale

Eugen Tomac a anunţat că a propus premierului Ludovic Orban un acord de colaborare în administraţiile locale, acolo unde pot fi formate majorităţi de dreapta. El a adăugat că PMP va merge pe cont propriu la alegerile parlamentare. Liderul partidului a anunţat că 12 preşedinţi ai organizaţiilor PMP din ţară vor fi schimbaţi.

”Suntem mulţumiţi de rezultatul pe care l-am obţinut la alegerile locale. E evident că scorul de peste 6% arată că şi-a consolidat poziţia. Rezultatul obţinut ne permite să propunem colegilor din PNL un protocol de colaborare acolo unde există majorităţi de dreapta ale partidelor noastre. Am obţinut şi acordul colegilor pentru a propune un protocol de colaborare PNL, astfel încât România să aibă administraţii locale performante şi eficiente. Este un document pe care i l-am prezentat premierului Orban. Urmează ca şi dumnealui să propună forurilor de conducere ale PNL să vadă dacă agrează această formulă propusă şi apoi să o semnăm”, a afirmat Eugen Tomac, la finalul şedinţei Colegiului Naţional al PMP de duminică.

El a adăugat că partidul va merge pe cont propriu la alegerile generale.

”Pentru parlamentare, PMP va merge pe cont propriu şi sunt convins că toate obiectivele stabilite în cadrul Colegiului Naţional vor fi atinse. Astăzi am şi luat decizia de elibera din funcţia de preşedinţi de organizaţii 12 colegi. Vom face noi numiri în 12 organizaţii ale PMP în întreaga ţară.Sunt 12 judeţe în care preşedinţii au obţinut rezultate slabe şi prin urmare vom analiza fiecare caz în parte, astfel încât scorul de la parlamentare să fie confirmat prin echipele care vor forma noile structuri de conducere ale PMP”, a conchis Tomac.

PMP, al treilea partid ca număr de aleşi locali

Eugen Tomac a anunţat că PMP este al treilea partid ca număr de aleşi locali şi are, după PSD şi PNL, cei mai mulţi primari şi consilieri în toată România, în urma alegerilor locale din 27 septembrie. El a adăugat că ţinţa PMP pentru alegerile parlamentare este un scor de peste 10%.

”PMP, a treia forţă. Acum, când avem rezultatele finale putem face bilanţul alegerilor. A fost o campanie foarte dificilă, desfăşurându-se în vremea pandemiei, iar faptul că alegerile s-au desfăşurat într-un singur tur a generat o polarizare fără precedent în rândul electoratului. Sunt aspecte care au influenţat enorm rezultatul final. Pe lângă toate acestea, în politica românească s-a instituit un nou fenomen periculos, fuga de dezbatere, ceea ce este grav. Cetăţenii trebuie să aibă şansa de a-i urmări pe candidaţi răspunzând întrebărilor de tot felul, chiar şi celor care îi pun în dificultate. Alegerile nu sunt asemenea unui curs facultativ, ci un examen care trebuie tratat cu seriozitate. Oamenii investesc încredere în cei care au obligaţia de a fi permanent la dispoziţia întregii comunităţi, iar proba orală în faţa cetăţenilor trebuie să redevină obligatorie”, a scris Eugen Tomac pe Facebook.

Acesta a mai spus că PMP a avut, după PNL şi PSD, ce mai mulţi candidaţi şi au intrat în competiţia la alegerile locale 2.436 de candidaţi, ceea ce a contat enorm la obţinerea scorului de peste 6% de către partid.

„Pentru PMP a fost un test important. Îi felicit pe toţi colegii care au reuşit să obţină mandate de primari, consilieri judeţeni şi consilieri municipali. De asemenea, îi felicit pe colegii care au obţinut mandate de consilieri în oraşe şi comune, mulţi dintre dumneavoastră veţi ajunge viceprimari! Faptul că după PNL şi PSD, PMP a avut cei mai mulţi candidaţi, intrând în competiţie în 2.436 de localităţi a contat enorm la obţinerea procentului de 6+. Astăzi, PMP este al treilea partid ca număr de aleşi locali. Avem, după PSD şi PNL, cei mai mulţi primari şi consilieri în întreaga ţară. Este meritul echipei noastre, acolo unde s-a muncit am reuşit să facem performanţă. În unele judeţe însă rezultatele ne obligă să schimbăm modul de lucru şi echipa din fruntea organizaţiilor pentru a corecta din mers ce nu a funcţionat şi pentru a reuşi la următorul scrutin un un scor de 10+”, a completat Tomac.

„Ţinta pentru parlamentare este 10+! Mult succes tuturor!”, a conchis Eugen Tomac.

Alte știri de interes

PNL, reacție după ce Marcel Ciolacu a spus că ”Parlamentul reprezintă pe toată lumea”: PSD rămâne un partid toxic

Saghin Cristian

Rafila îl face knock-out pe Daniel Ghiță: Sper să poarte mască de protecție sanitară

Mihnea Tudor

PSD propune un plan de combatere a SARS-CoV-2: Testarea tuturor indivizilor, indiferent de simptome, în locurile cu incidenţă ridicată şi înfiinţarea unui centru de comunicare integrat COVID

Gloria Pascu

Ecologistul Șerban Nicolae o desființează pe Firea: A rămas fără serviciu

Mihnea Tudor

Nicolae Bănicioiu, fostul ministru al Sănătății, rămâne fără imunitate parlamentară

Mihnea Tudor

Ciolacu, reacție după ce Şerban Nicolae s-a comparat cu Hagi de la Mondialul din 94

Saghin Cristian

Marcel Ciolacu îşi cere scuze pentru că a transmis ”un semnal greşit”, dar acuză IGPR de ”dublă măsură”

Mihnea Tudor

Ambasada României în Moldova reacţionează la acuzaţiile Ambasadei Rusiei: Cinism la care nu vrem să fim părtaşi

Mihnea Tudor

Grindeanu: Salut promptitudinea Poliţiei Române. Oricine încalcă legea plăteşte, indiferent cum îl cheamă

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »