Vacante

Tomis Eye – cea mai nouă atracție de pe Litoral

Tomis Eye - cea mai nouă atracție de pe Litoral. foto: discoverdobrogea.ro - facebook
Tomis Eye - cea mai nouă atracție de pe Litoral. foto: discoverdobrogea.ro - facebook

La Constanța, în apropierea Cazinoului, a fost deschisă cea mai nouă atracție de pe Litoral. Roata panoramică, ridicată după modelul roții din Londra, a fost inaugurată, vineri seara, doar în prezența turiștilor și localnicilor care se plimbau pe malul mării. Și tot după modelul celei de pe Tamisa, roata de la Constanța a fost rapid botezată de localnici ”Tomis Eye”.

Asamblată în numai șapte zile de o firmă din Brașov, roata panoramică, adusă din Italia, oferă turistilor cea mai frumoasa priveliște de pe malul mării. Roata mare de la Constanta este amplasata pe faleza Cazinoului, la câțiva metri de intrarea în port. Constructorii au lucrat la foc continuu pentru a monta roata gigant, în stil englezesc, iar vineri seara, primii vizitatori au putut urca în cabine.

Cât costă cu Tomis Eye

”Un tur, o plimbare înseamnă trei rotații complete, iar ca timp variază pentru că depinde de cât de multe persoane sunt în roată”, a explicat constructorul italian David Lamborghini, care a precizat că este vorba de o roată asemănătoare celor din Londra, Barcelona, Viena. Terenul pe care roata a fost amplasat a fost pus la dispoziție, gratuit, de către primăria Constanța.

Primii turiști, dar și localnici, care erau la plimbare pe malul mării și care au urcat in cabine, au fost, de la prima rotatie, martorii unui apus de soare fascinant. Uriașa roata are 36 de metri înaltime, 24 de cabine cu 6 locuri, o cabină pentru persoane cu dizabilități locomotorii și o cabină VIP.

La Tomis Eye un bilet într-o cabină normală costă 20 de lei. O tură, care inseamnă trei rotații, ține 7 minute. „Un bilet în cabina VIP, unde se servește Prosecco sau ceva potrivit VIP-urilor, costă 200 de lei și o tură durează o jumătate de oră”, a declarat purtătorul de cuvând al primăriei Constanța, Adriana Deoancă.

Turiștii pot urmări, de sus, un peisaj spectaculos: Marea Neagra, Cazinoul și, în premieră, portul Constanta, cu navele acostate la cheu, macarale, un adevărat oraș, ascuns până acum privirilor. Pentru că suntem în pandemie, clienţii trebuie să respecte câteva reguli. Măştile sunt obligatorii, iar în cabină vor putea urca doar patru persoane, dacă sunt din aceeași familie. Dacă nu, urcă doar două persoane.

Primăria Constanța oferă și câteva facilități localnicilor. Elevii și studenții care au absolvit anul de învățământ cu nota 10 precum și persoanele cu handicap locomotor nu plătesc plimbarea cu roata panoramică, iar pensionarii constănțeni plătesc jumătare din preț. Tomis Eye – Roata panoramică va funcțioana până la sfârșitul sezonului estival.

Alte știri de interes

Voucherele de vacanță fac minuni: Hotelurile de la mare, ocupate 80% în primele zile din septembrie

Mihnea Tudor

Litoralul pentru toți 2020 – tarife reduse drastic după 1 septembrie

Mihnea Tudor

Recomandare MAE: Faceți doar călătoriile esenţiale

Mihnea Tudor

Coronavirus Grecia – Noi restricţii în insula Mykonos şi în regiunea Halkidiki din cauza creşterii numărului de contaminări

Mihnea Tudor

Românii sunt pe primul loc ca număr de cazuri de COVID-19 în rândul turiştilor din Grecia

Mihnea Tudor

Unei femei i s-a făcut rău pe plaja Eforie Nord. Suspectă de coronavirus

Gloria Pascu

Mareea Verde atacă plajele din stațiunile de pe Litoral – turiștii, înspăimântați ce câte alge au venit la mal

Mihnea Tudor

Sute de mii de turiști pe Litoral, unde jandarmii, poliția și salvamarii nu mai prididesc să facă ordine și să de amenzi

Gloria Pascu

Eforie Nord: Tânăr salvat de la înec și apoi luat la bătaie pe mal – VIDEO

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »