Vacante

Tomis Eye – cea mai nouă atracție de pe Litoral

Tomis Eye - cea mai nouă atracție de pe Litoral. foto: discoverdobrogea.ro - facebook
Tomis Eye - cea mai nouă atracție de pe Litoral. foto: discoverdobrogea.ro - facebook

La Constanța, în apropierea Cazinoului, a fost deschisă cea mai nouă atracție de pe Litoral. Roata panoramică, ridicată după modelul roții din Londra, a fost inaugurată, vineri seara, doar în prezența turiștilor și localnicilor care se plimbau pe malul mării. Și tot după modelul celei de pe Tamisa, roata de la Constanța a fost rapid botezată de localnici ”Tomis Eye”.

Asamblată în numai șapte zile de o firmă din Brașov, roata panoramică, adusă din Italia, oferă turistilor cea mai frumoasa priveliște de pe malul mării. Roata mare de la Constanta este amplasata pe faleza Cazinoului, la câțiva metri de intrarea în port. Constructorii au lucrat la foc continuu pentru a monta roata gigant, în stil englezesc, iar vineri seara, primii vizitatori au putut urca în cabine.

Cât costă cu Tomis Eye

”Un tur, o plimbare înseamnă trei rotații complete, iar ca timp variază pentru că depinde de cât de multe persoane sunt în roată”, a explicat constructorul italian David Lamborghini, care a precizat că este vorba de o roată asemănătoare celor din Londra, Barcelona, Viena. Terenul pe care roata a fost amplasat a fost pus la dispoziție, gratuit, de către primăria Constanța.

Primii turiști, dar și localnici, care erau la plimbare pe malul mării și care au urcat in cabine, au fost, de la prima rotatie, martorii unui apus de soare fascinant. Uriașa roata are 36 de metri înaltime, 24 de cabine cu 6 locuri, o cabină pentru persoane cu dizabilități locomotorii și o cabină VIP.

La Tomis Eye un bilet într-o cabină normală costă 20 de lei. O tură, care inseamnă trei rotații, ține 7 minute. „Un bilet în cabina VIP, unde se servește Prosecco sau ceva potrivit VIP-urilor, costă 200 de lei și o tură durează o jumătate de oră”, a declarat purtătorul de cuvând al primăriei Constanța, Adriana Deoancă.

Turiștii pot urmări, de sus, un peisaj spectaculos: Marea Neagra, Cazinoul și, în premieră, portul Constanta, cu navele acostate la cheu, macarale, un adevărat oraș, ascuns până acum privirilor. Pentru că suntem în pandemie, clienţii trebuie să respecte câteva reguli. Măştile sunt obligatorii, iar în cabină vor putea urca doar patru persoane, dacă sunt din aceeași familie. Dacă nu, urcă doar două persoane.

Primăria Constanța oferă și câteva facilități localnicilor. Elevii și studenții care au absolvit anul de învățământ cu nota 10 precum și persoanele cu handicap locomotor nu plătesc plimbarea cu roata panoramică, iar pensionarii constănțeni plătesc jumătare din preț. Tomis Eye – Roata panoramică va funcțioana până la sfârșitul sezonului estival.

Alte știri de interes

Traficul prin KULATA va redeveni infernal. Grecia va testa toți turiștii

Mihnea Tudor

Cum poate deveni Vama Veche focar de COVID 19

Mihnea Tudor

Coșmar pentru turiști: Coadă imensă la granița dintre Bulgaria și Grecia. Se așteaptă ore în șir

Mihnea Tudor

Ce se întâmplă dacă te infectezi cu coronavirus în Grecia? Ghid internațional

Gloria Pascu

Spania redeschide granițele. Cine poate intra în peninsulă

Gloria Pascu

Turism IRESPONSABIL pe Platoul Munților Bucegi – FOTO. Sute de mașini în mijlocul naturii. Eco-Civica: Politicienii fac praf patrimoniul natural al țării

Mihnea Tudor

Plajele sălbatice de pe Litoral, luate cu asalt de turiști fără respectarea normelor unei zone protejate

Mihnea Tudor

Reguli simple pentru cei care merg în vacanță în Grecia de la 1 iulie

Gloria Pascu

Trenurile Soarelui, modernizate, curățate, sunt din nou în circulație. Cât costă biletele

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »