Tone de băuturi depozitate direct în soare, la temperaturi de peste 40 de grade. Protecţia Consumatorului, razie în București

Tone de băuturi, depozitate direct în soare, la temperaturi de peste 40 de grade, au fost descoperite de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului. Controlul comisarilor este în plină desfăşurare, atât în Bucureşti, cât şi în ţară.

”În contextul temperaturilor extrem de ridicate din această perioadă, comisarii ANPC, sub directa coordonare a preşedintelui ANPC Claudiu Dolot, desfăşoară ample verificări referitoare la modul în care sunt depozitate băuturile. Din păcate, atât in Bucureşti cât şi în celelalte regiuni din ţară au fost descoperite cantităţi mari de băuturi (de diferite tipuri) depozitate necorespunzator, în spaţii neautorizate, la temperaturi şi de peste 40°C, în directa acţiune a razelor soarelui”, a transmis, joi, ANPC.

Instituţia a precizat că, până în acest moment, este vorba despre tone de produse oprite de la comercializare.

”Acţiunea este în desfăşurare şi la final vom avea concluziile concrete. Au existat şi situaţii în care a fost nevoie să solicităm sprijinul reprezentanţilor Poliţei pentru a ne putea desfăşura acţiunile de control şi, cu această ocazie, le mulţumim pentru operativitate”, a mai transmis ANPC.

Întreaga ţară este cuprinsă de un val de caniculă, în multe zone temperaturile ajungând la 40 de grade. 

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

anpc bauturi in soare depozitare bauturi protectia consumatorilor razie in bucuresti
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes